Kültür Sanat 2. SineMardin Film Festivali başlıyor

2. SineMardin Film Festivali başlıyor

28.05.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

''SineMardin" Film Festivali, sinema salonu bulunmayan Mardin'e sinemayı ikinci kez taşıyacak.

2. SineMardin Film Festivali başlıyor

Bu yıl ikincisi yapılacak Mardin Film Festivali, ''SineMardin'' adıyla 1-5 Haziran günleri arasında düzenlenecek. Mardin Belediyesi himayesinde, Pro-Con Organizasyon tarafından gerçekleştirilecek SineMardin Film Festivali, tarihi Mardin evleriyle çevrili eski Hükümet Konağı Meydanı ile Yenişehir bölgesindeki Karayolları Parkı'na kurulacak ''Sinemardin Çadırları''nda yapılacak.
 
Sinema salonu bulunmayan Mardinlileri sinemayla buluşturulacak organizasyonda, ulusal ve uluslararası ödüllü kısa ve uzun metrajlı filmler ücretsiz gösterilecek. Bu kapsamda, Jasmila Zbanic'in ''Grbavica: Esma'nın Sırrı'', Japon canlandırma ustası Miyazaki Goro'nun ''Yerdeniz Öyküleri'', Nuri Bilge Ceylan'ın ''İklimler'', Kim Ki-Duk'un ''Zaman'' ve Guillermo Del Toro'nun ''Pan'ın Labirenti'' ile Ken Loach'un ''Özgürlük Rüzgarı'' gibi filmler, Mardinlileri beyazperdenin karşısına geçirecek.
 
Çocuklar için de çocuk fimleri gösterimi düzenlenecek. Ayrıca festival kapsamında, tarihi kentlerde çekilen dizilerin bu yerleri ne kadar doğru yansıttığının tartışılacağı ''Film platosu olarak Mardin'' adlı konferans düzenlenecek. Mardin Valiliği ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Kentleri Birliği tarafından organize edilecek konferansa, Senaryo Yazarları Derneği (SENDER), GAP Bölgesi İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, yerel sanatçılar, sinema eleştirmenleri ve sosyologlar katılacak.