''10'' Extra Large sorunu

1.Kıyafet bulmak sıkıntı, neyse ki günümüz artık global bir köy ve artık bir çok şeye ulaşmak daha kolay ama bu da pahalıya mâl oluyor. Bir de söylemeden geçemeyeceğim büyük beden mağazalar bizi ölümüne kazıklıyor.

2. ''36 beden'' insanlar toplum içinde sizin gözlerinizin içine bakarak '' Aaayyyy ! Çok kilo aldım, zayıflamam lazım '' gibi söylemlerde bulunurlar. Burada ki amaç sizin '' A-aa! Saçmalama lütfen çok zayıfsın ve aynı zaman da çokta güzelsin, bir de bana baksana'' gibisinden bir cümle kurup onun ''EGO''sunu tatmin etmesi için maşa olarak kullanılmışsınızdır.

Haberin Devamı

3.Yanınızda gerçek anlamda yakışıklı bir ponçik varsa toplum sizi ona yakıştırmıyor. Yani şişman+çirkin erkek güzel bir hatun ile birlikteyken sorun olmaz, ama şişman+çirkin hatun yakışıklı bir erkek ile birlikte olduğunda bu çift acımasızca eleştiriliyor.

4.Çevrendeniz de ki herkes size ''ÖĞÜT'' verme hakkını kendisinde bulur. Özellikle daha önce kilo vermiş insanlar, tıp eğitimini televizyon kanallarında ki sağlık programlarında tamamlamıştır. Ve size durmadan spor + diyet önerirler.

5.Bacak bacak üstüne atmak, o nedir ? Hiç yapamamışsındır ki o göbişten.

6.Insanların siz yemek yerken onları da yiyecekmişsiniz gibi bakmaları yok mu ? Işte tam da onları yemelisiniz aslında, böylece dünya birkaç pislikten kurtulmuş olurdu.

7.Toplu taşıma araçlarında ki 1,5 kişilik yere tek başına oturduğunda yanına sıkışmaya çalışan ancak poposunun yarısını bile oraya sokamadığında ki attığı bakışlar büyük sorun. Allah başka dert vermesin

8.Yeni bir aşka yelken açmak için tanıdık vasıtası tanıştığın ilk gün konuşma sırasında '' YÜZÜN ÇOK GÜZEL'' derse bu işin arkası gelmeyecek diye düşünürsün. Bunun anlamı '' YÜZÜN GÜZEL AMA KALAN KISIM TOMBİK ''

9.Dışarıda sen salata yerken; '' Sen bunu yesen ne olur ki ? '' ile fast food yerken '' Zaten bunu yiye yiye böyle olmuşsun '' bakışları üstünde durur. Bir de arkanızdan '' O kilo ile ne giymiş öyle '' diyen insanları muhakkak duymuşsunuzdur.

10.Asansörlerde ağırlık ışığı yandığında insanlar sizden inmenizi beklerler ve size bakarak bunu belli ederler.

Haberin Devamı

Dip not: Yani siz ne yaparsanız yapın, bu insanlar var olduğu sürece ötekileştirilmeye devam edersiniz. Bu yüzden biz ne yapacağız ? Tabi ki önemsemeyeceğiz. Bizim topluma kazanılmamız önemli değil, asıl onların bizi kazanmaları önemli.

# Bedeninisev

Extralargehatun@gmail.com