Siyaset ANAVATAN Lideri Mumcu:Türkiye giderek yoksullaşıyor

ANAVATAN Lideri Mumcu:Türkiye giderek yoksullaşıyor

03.05.2008 - 20:06 | Son Güncellenme:

.

ANAVATAN Lideri Mumcu:Türkiye giderek yoksullaşıyor

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türkiye'nin giderek yoksullaştığını belirterek, “Ülkenin varlıkları yabancı sermayenin eline geçmekte, ülke gücünü kaybetmektedir” dedi.

Haberin Devamı

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Mumcu, Balkesir'de vatandaşlaların dertlerini dinleyip, destek istedi. Partisinin İl binasında basın toplantısı düzenleyn Mumcu, ülkedeki ekonomik krizi değerlendirip, çözümün,  partisinde olduğunu ileri sürdü. Mumcu, hükümetin yanlışlarını görmezden geldiğini, doğru yolu bulamadığını belirtti. Türkiye'nin ekonomik alanda uçuruma sürüklendiğini dile getiren Mumcu, 1991'de ANAP iktidarının bitmesinden sonra, Türkiye'nin giderek yoksullaştığını kaydetti. Türkiye'nin Turgut Özal'ın yolundan ayrıldıktan sonra bedel ödediğini söyleyen Mumcu, milletin gerçekleri artık gördüğünü, şifanın ANAVATAN'da olduğunu anladığını vurguladı.

‘ADALETLİ ÇÖZÜM VARSA BİRLEŞME OLUR’
Gazetecilerin Demokrat Parti birleşmesiyle ilgili sorularını da cevaplayan Mumcu, “Karşılıklı iyi niyet beyanından ibaret diyebileceğimiz bir başlangıç var. Sonuçlanıp, sonuçlanmayacağını, nereye varacağını bilemiyoruz. Geçmişte yaşadığımız tatsız olayların hatırası aklımızdan çıkmadı. Çok mağdur olduk. Her şeye rağmen esas olan Türkiye’dir, memlekettir. İyi niyetli, hakkaniyetli ve adaletli bir çözüm varsa birleşme olur. Zaten adalet ve hakkaniyeti olmayan bir şeyin çözümlenmesi mümkün değildir. Müzakerelere ‘hayır’ demiyoruz, ama oldu bitti havası yaymanın da anlamı yok. Başarılamazsa millette hayal kırıklığı yaşanır. Gerçekten hangi aşamada olduğumuzu ben de bilmiyorum. Bunun için zamana ihtiyaç var” dedi.

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE YOKSULLAŞMAKTADIR’
Ülkede ekonomik gelişme değil, ekonomik sürüklenmenin olduğunu belirten Mumcu, “Türkiye’nin yaklaşık 10 yıllık geçmişinde uyguladığı politikaların ülkeyi sürüklediği yer bellidir. 1991 yılında ANAP, iktidarının bitmesinden bu yana Türkiye ekonomik olarak sürüklenmekte, giderek borçlanmakta, halk yoksullaşmaktadır. Türkiye’nin varlıkları yabancı sermayenin eline geçmekte, ülke gücünü kaybetmektedir. Türkiye’de bugün yaşanan global krizin bir uzantısı olduğunu söyleyen hükümet, kendi açığını örtmektedir. Global dalganın etkisi henüz Türkiye’ye gelmemiştir. Ülkedeki sıkıntı yedi yıldır hükümetin uyguladığı akıl ve ahlak dışı politikanın yarattığı yapısal krizdir. Türkiye yoksullaşmaktadır, insanlar yoksulluğu derinden hissetmektedirler. Böylelikle bunalım giderek artmaktadır. Bu gerçeği ‘Küresel dalganın etkisi’ diye örtmeye çalışmanın akılla bağdaşır bir yanı yoktur. Burada hükümetten beklediğimiz kendi kusurlarını itiraf etmesi de değildir, yaptığı işin yanlışlığını görmesidir. Hala yaşanmakta olan daralma, bunalım, yoksullaşmayı, küresel krizin Türkiye’ye etkileri diye anlatmak, olup bitenlerden haberleri olmadığını gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE KAMPLAŞMAYA SÜRÜKLENİYOR’
Türkiye'yi gerçekçi bir kur politikası, kapsamlı vergi reformunun kurtaracağını savunan Mumcu, şunları söyledi:
“İş, yoksullaşmanın yükünü çalışanların üzerine yükleyen adına reform denilen sosyal güvenlik düzenlemeleri yapmak değil, ülkenin ürettiği bütün değerleri ulusal refahın mülkiyetine, dayanağı haline getirecek sosyal güvenlik politikalarını hayata geçirmektir. Hükümet, bugün yanlışlarını düzeltmek istese de nasıl yapacağını bilememektedir. Türkiye’nin bir tek çıkış yolu vardır o da ANAVATAN Partisi'nin çözümüne kulak vermektir. Türkiye taraf oyununa ve kamplaşmaya sürükleniyor. Ama benim sevgili millettim, siz bu kamplaşma tuzağına düşmeyin. Siz taraf değil, kendinize hayat seçin. Çocuklarınızın hayatını düşünün. Türkiye kışkırtıldı, sürüklendi, kamplaşma tuzağından çıkamadı. Türkiye'yi kamplaşmadan ve taraf seçme tuzağından kurtarmalıyız” dedi.
Erkan Mumcu, daha sonra Kızılay Caddesi'nde esnafla sohbet etti.