Gündem ‘1 liraya oyuncak olmaz’

‘1 liraya oyuncak olmaz’

28.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Spielwarenmesse Middle East Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin ilk ve tek çocuk oyuncak ihtisas fuarı olma özelliği taşıyan Kids Turkey 2016 Oyuncak Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle kapılarını açtı.

‘1 liraya oyuncak olmaz’

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen fuarın açılışında konuşan Oyuncakçılar Derneği (OYDER) Başkanı Yakup Kireçci, dünyadaki oyuncağın yüzde 85’ini Çin’in ürettiğine dikkat çekti.

‘Bilgileri olmalı’

Haberin Devamı

Kireçci, “Son dönemde üretim arttı ve 30’dan fazla üretici var. Geçen yıl 75 milyon dolar üzerinde oyuncak sektöründe ihracatımız var. Avrupa’dan çok fazla geride değiliz. Çocuklara oyuncak alan anne babalar en başta çocuğunun yaşına uygun olan oyuncağı seçmeli. Oyuncağın üzerinde ithalatçı ve ihracatçı firmanın bilgileri olmalı. Oyuncak alırken renk çok önemli ama ürün belli normlara uygunsa rengin bir önemi yoktur. Her yerden oyuncak alınabilir ama 1 TL’ye oyuncak olmaz” dedi.
Gümrük Ticaret Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mikail Kılıç ise Türkiye’deki oyuncak sektörünün hızlı bir gelişme kaydettiğini söyledi.