Ekonomi ‘15 günde 6 milyar TL’lik projeyi piyasaya sürdük’

‘15 günde 6 milyar TL’lik projeyi piyasaya sürdük’

03.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Gebze, İzmir ve Ankara projelerinin çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek,“15 gün içinde piyasaya 6 milyar TL’lik yeni iş sürdük. Üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu

‘15 günde 6 milyar TL’lik projeyi piyasaya sürdük’

Emlak Konut GYO, Ankara’daki 4. projesi olan ‘Başkent Emlak Konutları’nı tanıttı. Çankaya Mühye’de hayata geçirilecek proje, 1.504 bağımsız bölümden oluşuyor.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son 15 gün içinde 3 projeyi kamuya duyurduklarını söyledi. Piyasanın hızlı harekete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kurum, “Son 15-20 günde piyasaya 5.5-6 milyar liralık yeni iş sürdük. Niye hızlı hareket ediyoruz. Çünkü piyasanın hızlı hareket etmesi gerekiyor. Önemli olan bugün bir iş daha yapmak. Bugün piyasaya yeni iş sürülmesi lazım. Biz de üstümüze düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

15 yıl vade ile satıyor

Kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçen ‘Başkent Emlak Konutları’nda 492 daire hak sahiplerine verilecek. Reklam yüzü sanatçı Mustafa Ceceli olan proje, 202 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Daire fiyatlarının ise 396 bin lira ile 1 milyon lira arasında değiştiği projede, teslimde başlayacak ödemelerde yüzde 10 peşinat, 15 yıl vade ve 850 liradan başlayan ödeme koşulları sunuluyor.

Haberin Devamı

Örnek bir ödeme tablosu veren Kurum, buna göre 600 bin liralık 2+1 bir daire için TÜFE’li ödeme modeliyle 60 bin lira peşinat, teslimde 60 bin lira ödeme, bir yıl sonra 60 bin lira daha ödemenin ardından aylık 3 bin 200 lira taksitlendirme yaptıklarını söyledi.

Bunun dışında 0.50 faiz oranıyla da ödeme seçeneği sunduklarını anlatan Kurum, “Ciddi anlamda bir finansman yükü altındayız. Ama biz bu yükü kaldırabilecek güçteyiz” dedi. Yıl sonu kar hedeflerini 1.5 milyar lira olarak açıkladıklarını kaydeden Murat Kurum, kısa bir süre önce bunu 1.8 milyar liraya çıkardıklarını da hatırlattı.

‘15 günde 6 milyar TL’lik projeyi piyasaya sürdük’

7.6 milyar TL ciroya az kaldı

Murat Kurum, kasım ayında 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptıklarını da belirterek, kasım ayı sonuyla birlikte toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına ve 6.2 milyar lira ciroya ulaştıklarını aktardı.

Kurum, bu yıl için 11 bin bağımsız bölüm ve 7.6 milyar lira ciro hedeflerini hatırlatarak, dünyadaki ekonomik sıkıntılara karşın bu hedefleri yakalayacaklarını kaydetti. Bu kapsamda konut almanın zamanı olduğunu belirten Kurum, “15-20 gün önce Gebze’de yaklaşık 2 bin bağımsız bölümden oluşan bir proje satışa sunduk. 4.5 kat talep geldi. Bana göre şu an tam konut alma zamanı. Bu fırsatlar belki ileride tüketicilerin karşısına çıkmayacak” dedi.

Haberin Devamı

İzmir Alsancak’ta, Tariş Kooperatifleri Birliklerinin arsası için imzaladıkları anlaşmasının büyüklüğü ve değerinin tüm Ege’yi hatta Türkiye ekonomisini etkilediğini de belirten Kurum, “Projeden satış beklentimiz 2.5-3 milyar lira seviyesinde olacak. Tariş Kooperatifleri ve üyeleriyle tüm oluşacak bu değer, ülke için çok önemli” diye konuştu.

‘İhtiyaç duyan illere zamanla gideceğiz’

Balıkesir Burhaniye’de bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Murat Kurum, burada da İzmir benzeri bir protokol yapabileceklerini söyledi. Kurum, kamu arazisi geliştirmenin yanı sıra son zamanlarda özel kurumlardan da arazi geliştirdiklerini belirterek, “Tabi bu konuda oldukça seçiciyiz. Talepler her zaman geliyordu. Ayrıca Emlak Konut olarak Anadolu’ya başladık. Anadolu’da Emlak Konut’a ihtiyaç duyan illere de zaman içinde gideceğiz. Bu bir açılım. Belki toplam pay içinde Anadolu’nun payı zamanla aratacak” dedi.