Siyaset ‘15 Temmuz gecesini yeterince aydınlattık’

‘15 Temmuz gecesini yeterince aydınlattık’

14.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Burdur  Milletvekili Reşat Petek, muhalefetin açıkladığı taslak rapora ilişkin şerhleri değerlendirdi.

‘15 Temmuz gecesini yeterince aydınlattık’

HDP’nin ve MHP’nin şerhlerini inceleyebildiğini ifade eden Petek, CHP’nin şerhinin uzun olduğu için içeriğine baktığını söyledi.
‘Yaklaşımları siyasi’
Dört partinin ortak önerisiyle komisyonun kurulduğu ancak ortak rapor oluşturulamadığının anımsatılması üzerine Petek, komisyonun, topladığı belge, bilgilere, özellikle de son dönemde açılan davalarda yargının ulaştığı delillere göre hazırladıkları bir raporlarının bulunduğunu belirtti. Petek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim raporumuzu okuyanlar, ilk tepkilerinin yanlış olduğunu da bizzat ortaya kendileri de koyabiliyor. Televizyon tartışmalarında, raporun sadece benim açıklamadığım bölümüyle yetinenler, tamamına vakıf olduktan sonra objektif, verilen görevi ifa eden bir rapor olduğunun hakkını teslim ediyorlar. Muhalefet, bizim raporumuzu eleştiriyor, eleştiri noktasında da ortak noktaya varamayıp, üç tane ayrı muhalefet şerhinin ortaya çıkması da gösteriyor ki yaklaşımlar siyasi.”
Petek, şerhte 15 Temmuz darbe girişimi gecesinin aydınlatılamadığına yönelik eleştirilerin yer aldığının anımsatılması üzerine, özellikle MİT raporunun ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın cevabının gelmesinden sonra, önceden yaptıkları dinlemeler, bu konudaki medya, RTÜK kayıtlarının tamamını değerlendirdiklerinde, raporlarında, o gecenin yeterince aydınlandığını söylediklerini kaydetti.

Haberin Devamı