Siyaset ‘15 Temmuz’un beynini bulsana’

‘15 Temmuz’un beynini bulsana’

09.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, “Bu işin siyasi patronu nerede? Sen ne uğraşıyorsun polisle, esnafla? Bu işin başındaki beyni bulsana. Çok mu yakın sana beyin? Onun için mi korkuyorsun?” dedi.

‘15 Temmuz’un  beynini bulsana’

Koç, PM üyesi Canan Kaftancıoğlu, milletvekilleri Suha Aldan, Murat Bakan ve Tufan Köse ile birlikte STK temsilcileri ve esnafla görüşmek üzere geldiği Düzce’de partisinin İl Başkanlığı’nda açıklama yaptı. Türkiye’de hayatın her alanında sıkıntı olduğunu, ekonominin bozulduğunu belirten Koç, “Ekonomi, ‘dolar boz, seni bedava tıraş edeyim’ yöntemleriyle düzelmez” dedi.
‘Patron nerede?’
15 Temmuz’da ne olup bittiğini bilmek istediklerini söyleyen Koç, şöyle devam etti: “Bu işin arkasında ne var? Bu yolun taşları nasıl döşendi? ‘CHP FETÖ’cü.’ Başka? ‘Bu kış çok soğuk geçecek, sorumlusu CHP.’ Köy okulundaki öğretmen FETÖ’cü, muhtar FETÖ’cü. Bu işin siyasi patronu nerede? Sen Kaynaşlı’daki polisle, esnafla ne uğraşıyorsun? Bu işin başındaki beyni bulsana. Çok mu yakın sana beyin? Senin içinde mi yoksa beyin? Onun için mi korkuyorsun? Bunun için mi bas bas bağırıyorsun? Sen demedin mi ‘Aynı menzile yürüyoruz’ diye. ‘Aynı yağmurda ıslandık’ diye?”
Türkiye’yi 3-5 kişinin siyasal hırslarına teslim etmeyecek kadar güçlü bir gelenekten geldiklerini ifade eden Koç, Biz kuvayimilliyeden geliyoruz. En zor şartlarda bu ülkenin yokluk içindeki insanları başlarını dik tutmuş ve Mustafa Kemal önderliğinde bayraklarını, ırzlarını ve namuslarını koruyabilmişler. Onun için kolay değil. Benim yakama basar, Türkiye’nin canını acıtırsan misli ile sana karşılık verecek siyasi güce sahibim. Bunu bil” dedi.