Gündem '15 Temmuz’un hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şehit etmekti'

'15 Temmuz’un hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şehit etmekti'

11.09.2016 - 01:49 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün darbe girişiminin İstanbul ve Ankara'ya sıkıştırıldığını belirten AK Parti Milletvekili Külünk, "15 Temmuz'da Türkiye'yi Balkanlaştırma hedeflerinin gerçekleştirilme şartı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şehit ederek ortadan kaldırmaktı" diye konuştu.

15 Temmuz’un hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şehit etmekti

Samsun'un Canik ilçesinde belediye tarafından düzenlenen “15 Temmuz ve Sonrası" konulu konferansa AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

15 Temmuz'un 1. Dünya Savaşı'nın bu coğrafyadaki devamı olduğunu belirten Metin Külünk, “1. Dünya Savaşı bitmedi sadece ara verildi. 2. Dünya Savaşı bitti. 90'lı yılların hemen Berlin Duvarı'nın yıkılışının arkasından etnik milliyetçilik üzerinden Yugoslavya paramparça edildi. Balkanlar paramparça edildi. Balkanlar neredeyse 90'lı yılların sonuna kadar kana, gözyaşına, barut kokusuna ve parçalanmışlığa mahkum edildi. Bu 1. Dünya Savaşı'nın birinci etabıydı. İkinci etabı ise Suriye ve Irak'taki gelişmelerdir. Bizim coğrafyamızı, özellikle Türkiye'yi Balkanlaştırma operasyonun adı doğrudan 15 Temmuz operasyonudur" diye konuştu.

İkinci etabı Putin'in tasfiyesiydi

Darbe girişiminin İstanbul ve Ankara'da yoğunlaşmasına dikkat çeken Külünk, "15 Temmuz'un doğrudan birinci hedefi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dı. 15 Temmuz'un İstanbul ve Ankara'ya sıkıştırılmış olmasının sebebi doğrudan Erdoğan'ı şehit ederek ortadan kaldırmaktı. Türkiye'yi Balkanlaştırma hedeflerinin gerçekleştirilme şartı Erdoğan'ı doğrudan ortadan kaldırmaktı. İkinci etabı da Putin'i tasfiye etmekti" ifadelerini kullandı.