Siyaset ‘16 Nisan’dan sonra sürprizler olacak’

‘16 Nisan’dan sonra sürprizler olacak’

24.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB’ye, “16 Nisan’dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Onlar da karşılaşabilir” dedi.

‘16 Nisan’dan  sonra sürprizler olacak’

Erdoğan, “Biz diyoruz ki biz ekonomik ilişkilerimizi devam ettirebiliriz. Ama bizim artık siyasi, idari noktadaki şeylerde şöyle bir gözden geçirmeye ihtiyacımız olabilir” dedi. Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmenin Mayıs ayında olabileceğini söyledi. Erdoğan Kanal D, CNN Türk ortak yayınında şunları kaydetti:
ERKEN SEÇİM YOK: Şu anda bu yapı 2019 kasımına kadar bu şekilde gidecek. Erken seçimlerle idare edilen bir ülkede istikrar olmaz.
AB BİZİ OYALIYOR: AB’nin şu andaki komiserleri şusu busu vesairesi kimsenin bu konuda Türk halkının demokratik yetkilerini belirleme yetkileri yoktur. Türkiye şu anda henüz AB’de müzakere masasında. Bizi ta 1963’ten bu yana oyalayan bir yapı var. Vizeler meselesiydi, mültecilerle ilgili destek meselesiydi bütün bunlar hepsi Türkiye’ye karşı oyalama taktiği.
TEESSÜF EDİYORUM: Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, iyi arkadaş olduğumuz halde beni hedef alan bir açıklama yaptı. Kendisine teessüf ediyorum.
NAZİZİMDEN RAHATSIZ OLMAYIN: Ben Almanya’daki faşizan baskıları söylüyorsam bunu tanımı içinde söylüyorum. Nazi benzetmesini yaparak bunu söylüyorsam bunu tanımı içinde söylüyorum. Aynı şey Hollanda için de geçerli. Hollanda’yı Şansölye sahiplendi. Sonra biz bu bir nazizmdir faşizmdir deyince rahatsız oluyorsun. Bundan kimse rahatsız olmasın. Faşizm mi diyelim, hangisini istiyor?
ALMANYA ZİYARETİ YOK: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Köln’de bir toplantıda demokrasiyle ilgili bir toplantıda bir video konferans sistemiyle benden konuşma rica ettiler. Bizim konuşmamızı yasakladılar, onların Anayasa Mahkemesi. Sen bir teröristi konuşturuyorsun ona yasak koymuyorsun ama Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yasak getiriyorsun. Benim de sana söyleyeceklerim de var elbette olay bu. (Almanya ziyareti) Niyetim öyleydi. Şu anda gündemimde böyle bir şey yok. Bütün gündemlerin hepsini artık 16 Nisan belirleyecek. 16 Nisan’dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, onlar da karşılaşabilir.
YÜZDE 60’LARIN ÜZERİNDE TAÇLANDIRALIM: Evet oylarının her geçen gün yükseliyor. Yüzde 52’nin üstünde evet oyu var. Benim derdim şu biz eveti yüzde 60’ların üzerinde taçlandıralım.

‘Yanlıştan vazgeçilmeli’

Erdoğan, ABD ve İngiltere’nin İstanbul uçuşlarındaki elektronik eşya kararı konusunda ise “İngiltere Başbakanı May ile yaptığım görüşmede dedim ki yetkililerimizin bunu oturup konuşmasında fayda var. Bu bizim birbirimize karşı itimadımızı zedeliyor. Dışişleri Bakanımız da ABD’de yetkililerle bunu görüştü. Sayın May ‘bu görüşmeyi yetkililerimizin yapmasına ben de katılıyorum, THY’nin de ne kadar güçlü olduğunu biliyorum’ dedi. Temennim odur ki bir an önce bu yanlıştan vazgeçilir” dedi.

‘Her davete icabet edilmez’
Erdoğan, “Rusya ve ABD’nin YPG terör örgütüne gösterdiği ilgi bizi üzmektedir. Bu araziler bunlardan temizlenmedikçe bizim görevimiz Suriye’de bitmiyor. Neymiş onları rejim davet etmiş. Her davete icabet edilmez. Yok böyle bir şey” dedi.

Canlı yayında konuşan Erdoğan, “Bizim artık siyasi, idari noktadaki şeylerde şöyle bir gözden geçirmeye ihtiyacımız olabilir” dedi.