Ekonomi ‘17. yılımızı 5G Vadisi ile taçlandırıyoruz’

‘17. yılımızı 5G Vadisi ile taçlandırıyoruz’

16.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, BTK’nın 17. kuruluş yıl dönümünü, “5G Vadisi-Açık Test Sahası” ile taçlandırdıklarını belirterek, “5G mobil teknolojilerinin birkaç yılda tüm dünyada kullanılmaya başlanması bekleniyor. Hedefimiz, ülkemizin de bu yarışta var olması, dünyada 5G ile ilk tanışan ülkelerden biri olması ve bunu yaparken de tüketici konumundan üretici konumuna geçmesi” dedi.

‘17. yılımızı 5G Vadisi ile taçlandırıyoruz’

Sayan, BTK’da düzenlenen kurumun 17. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, 4.5G ihalesi ve 15 Temmuz gibi hem birbirinden çok farklı, hem de birbirinden çok kritik iki farklı sürecin yaşandığını anımsatarak, 4.5G ile Türkiye’nin kazandığı gelişim ivmesinin sadece bilişim değil bütün sektörlerde kendisini gösterdiğini anlattı.

Haberin Devamı

5G Vadisi...

Nisan 2016’da düzenlenen 4.5G lansmanını takip eden süreçte başlattıkları 5GTR Forumu çalışmalarının 5G Vadisi-Açık Test Sahası ile yine gündemlerinde olduğunu dile getiren Sayan, paydaşlarla bu yoldaki yürüyüşlerine devam ettiklerini bildirdi. Sayan, 17. yıllarını “5G Vadisi-Açık Test Sahası” ile taçlandırdıklarını belirtti.

“5G Vadisi Açık Test Sahası İşbirliği Protokolü”nün imzalanmasıyla “5G ve Ötesi” için ihtiyaç duyulan Ar-Ge, Ür-Ge test ve denemelerin yapılabileceği açık test sahasının oluşturulma projesinin hayata geçirildiğini vurgulayan Sayan, “Türkiye’nin 5G mobil haberleşme teknolojisine en yüksek ölçüdeki yerlilik ve millilik oranlarıyla en erken geçen ülkelerden biri olma hedefiyle BTK olarak, 5G ve Ötesi ekosisteminin oluşturulması için önemli bir safhayı gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Haberin Devamı