Gündem ‘24 saatte küt diye gider mi insan?’

‘24 saatte küt diye gider mi insan?’

29.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmirli doktor Ayşıl Kayahan (49), cumartesi günü safra kesesi ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kalbinin durması sonucu yaşamını yitirdi. Genç yaşta aniden ölen Kayahan, sevenlerini yasa boğdu.

‘24 saatte küt diye gider mi insan’

Çapa Tıp Fakültesi’ne dereceyle giren Kayahan, mezun olduktan sonra 5 yıl doktorluk yaptı. Genç ve başarılı doktorun, 2 fizik, bir de kimya alanında olmak üzere 3 tane TÜBİTAK ödülü bulunuyordu. Ani ölümünün ardından sevenlerini yasa boğan Ayşıl Kayahan dün İzmir’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Uzun yıllar Kayahan ile bir ilaç şirketinde çalışan iş arkadaşı Ceylan Güzekin Yatı, arkadaşının ölümüyle ilgili, “Bildiğimiz kadarıyla herhangi bir sağlık problemi yoktu. Safra kesesi ağrısı şikâyetiyle doktora gittiğinde karaciğerinde bir problem olduğu öğrenilmiş ve bu problemden kaynaklı olarak da kalbi durmuş. Ölümü duyduğumuzda şoke olduk, hiç beklemiyorduk. Hayat, dolu yaşamı seven ve sağlıklı biriydi. Çevresindeki herkese saygı duyan, çevresi tarafından sevilen, pozitif ve takdir edilen bir arkadaşımızdı. İş yaşamında oldukça başarılıydı, dünya tatlısı bir biriydi. Ölümü bu yaşta hak etmedi. Açıkçası hâlâ inanmak istemiyorum. Dünyalar güzeli arkadaşımızın yaşacak daha çok şeyi vardı” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İçim taş oldu’

Kayahan’ın Facebook hesabında da arkadaşları mesajlar paylaştı. Banu Ergut isimli bir arkadaşı, Kayahan için “Ciğerim yandı, içim taş oldu. Ayşılım bir gün yine buluşuncaya kadar sen mutlu kal, hoşçakal. 24 saat içinde küt diye gider mi insan? Kahkahan gibi gittin, saçların gibi uçtun...” diye yazarken Pelin Urgancılar adlı arkadaşı “Alışacağım elbet ama hiç unutmayacağım. Işığınla beni de ısıttığın için çok teşekkürler. Çok başkaydın sen. Ve aslında asla yaşlanmayacağını bilmeliydik” ifadelerine yer verdi.

Yazarlar