Cadde ‘350 milyona seslenmek istiyoruz’

‘350 milyona seslenmek istiyoruz’

12.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ayna grubu, 20 yıllık sanat hayatlarını ‘Ayna 20. Yıl’ isimli albümleriyle taçlandırdı. Grubun solisti Erhan Güleryüz, hit olan şarkılarını yeniden kaydetmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi

‘350 milyona seslenmek istiyoruz’

20’inci sanat yılı nedeniyle fenomen olan 30 şarkısını ‘Ayna 20. Yıl’ adını verdikleri albümde yeniden yorumlayan Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz, hedeflerini 60 milyon kişiden 350 milyona çıkardıklarını söyledi. Sanatçı, “İlk yola çıktığımızda, ‘65 milyonla şarkı söylemek istiyoruz’ demiştik. Artık dünyada Türkçe konuşan 350 milyona seslenmek niyetindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Hit şarkılarınızı yeniden yorumlama fikri nasıl ortaya çıktı?

Geçtiğimiz yıl grup arkadaşlarımızla toplandığımızda, 20’nci yıla özel yapmak istediklerimizi konuştuk ve bu fikir ortaya çıktı. Konserlerimizde en fazla eşlik edilen 30 şarkıyı, günümüz müzik kalitesine uygun şekilde tekrar yorumladık. Eski parçalarımızı yeni bir nefesle tekrar kaydetmek bizi heyecanlandırdı. İlk yola çıktığımızda, ‘65 milyonla şarkı söylemek istiyoruz’ demiştik. Artık dünyada Türkçe konuşan 350 milyonla şarkılarımızı, türkülerimizi beraber söylemek niyetindeyiz. Yani 350 milyona seslenmek istiyoruz.

Albümün aranjeleri size mi ait?

Daha önce albümlerin beste, söz ve aranjelerini ben yapıyordum. Fakat bu yıl grup arkadaşlarım aranjeye benim elimi değdirmediler. Bütün aranjeleri klavyecimiz Orçun Çolak yaptı. Yakın dönemde dünya müziğini takip ettiği için alt yapımızda köklü değişiklikler oldu. Bu durum, konserlerimizde sahneye epey yansıyacak diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

‘Severek Ayrılanlar’ şarkısına klip çektiniz. Nasıl tepkiler geldi?

Klibi çok sevdiğim bir arkadaşım İmre Haydaroğlu yönetti. Müzik kanallarında izlediğimiz birçok başarılı videoya imza atmış çok değerli bir yönetmen. Yayına verdiğimiz anda, binlerce müzikseverden bizi çok mutlu eden tepkiler geldi. Bundan sonraki klip çalışmalarımızda da yine İmre’yle çalışacağız.

‘Sinema filmlerim devam edecek’

Albüm dışında neler yapıyorsunuz?

Son yıllarda klasik müzikle ilgili epey yoğun çalışmalar yaptım. Çanakkale Zaferi’mizin 100’üncü yılı dolayısıyla, ‘Çanakkale Senfonisi’ adlı bir eser yazdım. Öncesinde Dağlık Karabağ’la ilgili bir sinema filmi yapmıştım, onun müziklerini Budapeşte Senfoni Orkestrası’yla kayıtladık. ‘Dağlık Karabağ Senfonisi’ yakında müzikseverlerle buluşacak. Yakın dönemde ülkece yaşadığımız 15 Temmuz darbe kalkışmasını anlatan, ‘15 Temmuz Senfonisi’ni bitirdim. O gece yaşananları her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi an be an kalbimde hissettim.

Sinema filmi senaryosu yazıp, yönetmenlik yapıyorsunuz. Yeni bir projeniz olacak mı?

Sinemadan büyük zevk aldım. Anlatacak bir hikayen olduğu zaman, her sanat dalıyla söyleyebiliyorsun. Ama sinemanın içinde tüm sanat dalları var. O yüzden devam edeceğim. Mayıs ayında ‘Koca Yusuf’un hayatını anlatacak bir projeye başlayabiliriz. Son bir yıldır İstiklal Savaşı kahramanlarımızdan, ‘Kara Fatma’ ile ilgili bir senaryoya çalışıyorum.