Gündem ‘41 terörist öldürüldü’

‘41 terörist öldürüldü’

23.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzeyine yürütülen operasyonlarda 29, Karaçalı bölgesinde ise 12 PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı

‘41 terörist öldürüldü’

Genelkurmay Başkanlığı, 20-21 Ağustos tarihlerinde Irak’ın kuzeyine yürütülen hava operasyonlarında 29, önceki gün Uludere’deki Karaçalı bölgesine yürütülen operasyonlarda da 12 PKK’lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.
Tunceli’nin Ovacık ile Pülümür ilçeleri arasındaki karayolunu sık sık kesen ve gece araç trafiğini engelleyen PKK’lılara yönelik hava operasyonu düzenlendi. İnsansız hava araçları (İHA) ile PKK’lıların barındığı mağaralar ve uçaksavar bataryaları tespit edildikten sonra başlatılan operasyonda, Diyarbakır ile Malatya’dan kalkan 4 F-16 savaş uçağı dün 03.30 ile 04.30 saatleri arasında, Tunceli ile Ovacık arasındaki Veng Köprüsü yakınındaki dağlık alandaki teröristlere ait bir uçaksavar bataryası ile PKK’lıların bulunduğu alanları bombaladı.
Savaş uçakları, ayrıca Tunceli ile Pülümür arasındaki Alacık ve Büyükyurt köylerinin dağlık alanında bulunan PKK’lılara ait 2 uçaksavar bataryası ile teröristlerin gizlendiği mağaraları bombaladı. Bombalanan iki bölgedeki 3 uçaksavar bataryası imha edilirken, ölen veya yaralanan PKK’lı sayısı hakkında bilgi alınamadı.

Uludere’de saldırı
- Şırnak’ın Uludere İlçesi Beyaz Tepe Üs Bölgesi’ne uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda mayına basan bir asker yaralandı.

64 kişi tutuklandı
- Şırnak’ın İdil İlçe Jandarma Komutanlığı’na gece yarısı taciz ateşi açıldı.
- Mardin’de polis ve jandarma ekiplerinin PKK’ya yönelik yaptığı operasyonlarnda, 10 uzun namlulu tüfek, 1 adet Bixi uzun namlulu otomatik tüfek, 8 kuru sıkı tabanca, 3 roketatar, 12 tabanca, 25 av tüfeği, 18 el bombası ile bu silahlara ait çok sayıda mermi ve mühimmat ele geçirildi, 64 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Yine iş makineleri ateşe verildi
- Erzurum Tekman’da yol yapımını üstlenen firmaya ait 18 iş makinesi ve 6 konteyner, teröristlerce ateşe verildi. Tekman Kaymakamı Lütfullah Ün, “Teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürüyor” dedi.
- Mardin’in Midyat ilçesi’nde PKK’lılar şehir içi yol yapımını üstlenen özel bir firmaya ait şantiyeyi basıp, iş makinelerini ateşe verdi. Şantiyedeki yangına, tuzaklanmış patlayıcılar nedeniyle itfaiye müdahale edemedi. Bomba imha uzmanlarının patlayıcıları imha etmesinin ardından alevler söndürüldü.
- Yüksekova-Esendere karayolunun ulaşımını sağlayan Zerel Köprüsü’ne de teröristlerce bombalı saldırı düzenledi. Köprünün büyük zarar gördü, ulaşım aksadı.