Ekonomi % 5 peşinatla ev satacak

% 5 peşinatla ev satacak

08.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maslak 1453 projesinde yeni bir kampanyaya başladıklarını duyuran Ağaoğlu Başkanı Ali Ağaoğlu, yüzde 5 peşinat ile 60 ayda yüzde 0.42, 120 ayda yüzde 0.70 faiz oranı uygulayacaklarını söyledi

% 5 peşinatla  ev satacak

Ağaoğlu tarafından istanbul Maslak’ta gerçekleştirilen Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde kalan son daire ve ofisler için yeni bir kampanya başlatıldı. Son reklam filmi tanıtımı ve kampanya için basın toplantısı düzenleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 4 bin 800’ün üzerinde konut yer alan projede 1500 daireyi teslim ettiklerini dile getirdi. Yeni projeyle ‘yüzde 5 peşinatla’ ev sattıklarını anlatan Ağaoğlu, “Faiz oranları yüzde 0.42’den başlıyor. 60 ayda yüzde 0.42, 120 ayda yüzde 0.70 faiz oranı var. Şu anda satılmamış 200 daire kaldı. 73 tane de ofis stoku var. Ofis bloklarında çıkmadıklarımız da var. Bu kampanya hem konut hem de ofisler için” dedi.

Ali Ağaoğlu, projenin toplam değerinin 6.9 milyar lira olduğunu açıklarken, “Bizden alanlar çok kazandı. Bu proje, dünyada en zor projelerden biriydi. İlk satışa çıktığında 4 bin lirayı geçen metrekare fiyatları şu anda 12 bin liraya geldi. ilk günden bugüne yüzde 300 değer kazandı” dedi.

‘Caddesi de var’

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin 20 bin sakininin yanı sıra 15 dakika mesafede yaşayan ve çalışan bir milyonun üzerinde nüfus için alışveriş, sosyal aktivite, yeme-içme olanaklarına erişim sağladığını vurgulayan Ali Ağaoğlu, “New York’ta Manhattan ve Frankfurt’ta ise Main Straße gibi dünya çapında örnekler incelenerek tasarlanan Cadde 1453 ise lüks mağazalarda alışveriş yapabilme keyfini yaşatacak” dedi.

Daha önce projeden 4 blokun Körfez yatırımcılar tarafından alındığına dikkat çeken Ağaoğlu, 2 blokun yatırımcıları tarafından apart otel yapılacağını, diğer iki blokun ise kiraya verildiğini söyledi. Ağaoğlu, “Hatta bir blokun sahibi olan Suudi Arabistanlı yatırımcı aldığı kiraları Türkiye’de ihtiyacı olanlara veriyor” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

‘Körfez parasını engelliyorlar’

Ağaoğlu, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesine ilişkin ise, “Körfez parasının Türkiye’ye gelmesi engelleniyor. Suudi Arabistan’ın çok önemli bir grubuyla görüşme yaptım. Batıdaki bankalar, ‘Türkiye’ye para aktarmayın, yatırım yapmayın’ diye resmi yazı gönderiyor Körfez’e... Onların yatırım yapma isteği sürüyor. Biz de oturma izni başta tüm teşvikleri sağlarsak, başarılı oluruz” dedi.

İstanbul Finans Merkezi’nde kaba inşaat bitti

% 5 peşinatla  ev satacak


İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesiyle ilgili geldikleri aşamaları da anlatan Ağaoğlu, kaba inşaatın çoğunun ve metro istasyonunun bittiğini kaydetti. Projede, Başbakan Binali Yıldırım’ın 14 Ekim’de SPK ve BDDK binalarının temelini atması bekleniyor. İFM içindeki diğer projelerde de çalışmaların sürdüğünü belirten Ağaoğlu, “Finans Merkezi’nin altyapısını, Metro istasyonunu, merkezin ihtiyacı olan 600 bin metrekarelik otoparkı yapıyoruz. Burada bunlara karşılık 350 bin metrekarelik satılabilir alan elde ettik. Ofis ve İFM içindeki AVM’ler, dükkanlar” dedi.