Siyaset ‘5 tankla Başbakan için geliyorlardı’

‘5 tankla Başbakan için geliyorlardı’

04.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık’ın TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na verdiği brifing, 15 Temmuz’a ilişkin kronolojik takvimle sınırlı olunca komisyon üyeleri isyan etti. Bilgilendirmeyi yetersiz bulan ve yeniden bir brifing verilmesini isteyen komisyon üyeleri “aklımızla aley ediliyor” diyerek tepki gösterdi.

‘5 tankla Başbakan için geliyorlardı’

Komisyonda, Başbakanlık Müsteşar yardımcıları Ergin Ergül ve Özer Kontoğlu, Personel ve Prensipler Genel Müdürü Melih Yener ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü Bilal Durdal sunum yaptı.
Ergül, 15 Temmuz akşamı Başbakan Yıldırım’ın saat 20.00 sularında İstanbul Dolmabahçe ofisinde çalışmalarını tamamladığını, ardından Tuzla’daki konutuna gittiğini, televizyonlardan köprünün askerler tarafından kapatıldığı görüntülerini görünce derhal MİT Müsteşarı’nı, Genelkurmay Başkanı’nı, ve İçişleri Bakanı’nı aradığını, ancak ulaşamadığını belirtti.
Ergül, Başbakan’ın konutundan ayrılmayı reddettiğini, ancak beş tankla yaklaşıldığı bilgisi üzerine krizi konuttan yönetme imkanı görmeyen Başbakan’ın karayolu ile Ankara’ya hareket ettiğini dile getirdi. Helikopter ve uçaklarla Başbakan’ın konvoyunun aranması ve hatta belli bölgede ateş altında kalması üzerine de güzergâhın değiştirilerek Bolu istikametinden Karadeniz yoluna çıkıldığını ve Çankırı rotası izlenerek Ankara’ya ulaşıldığını söyledi.
Komisyon üyeleri Başbakanlık’ın bu sunumunun kronolojik anlatımdan ibaret olduğunu belirterek tepki gösterdi. Komisyon Başkanı Reşat Petek durumu değerlendireceğini belirtti.