Gündem "ABD’de Engelliler Sarayı gibi bir tesis yok”

"ABD’de Engelliler Sarayı gibi bir tesis yok”

17.11.2015 - 15:28 | Son Güncellenme:

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen Uluslararası Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı’na katılmak üzere ülkemize gelen, ABD’de engellilere de veren TheBethesda isimli kuruluşun Genel Müdürü David James Morstad, Bağcılar’da ilçe sakinlerine sunulan hizmetleri takdirle karşıladığını belirtti.

ABD’de Engelliler Sarayı gibi bir tesis yok”

Bağcılar Belediyesi Hizmet Bülteni’ni inceleyen, haber ve fotoğraflarla yakından ilgilenen James Morstad, “Engelliler Sarayı’na hayran kaldım. Bolca fotoğraf çektim. Bir benzeri ülkemiz dahil dünyanın hiçbir yerinde yok.” dedi. İlçede, engellilere yönelik eğitim ve sosyal yardım hizmetlerini öğrenme ve görme imkanı bulduğunu kaydeden Morstad, ”Engelliler Sarayı’nda mesleki yönde araştırma ve destek hizmetleri uygulamalı olarak öğretiliyor. İlçede, engellilere hizmet sunma ve onların istihdamı konusunda çeşitlikurum ve üniversitelerle işbirliği yapılması çok anlamlı ve güzel bir uygulama.”dedi.

Haberin Devamı

Uluslararası Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı’na katılarak bilgi, deneyim ve görüşlerini paylaşan ABD’li TheBethesda Genel Müdürü, Madison Üniversitesi İlahiyat ve Özürlülük öğretim görevlisi,Engelli insanlar için ValilikKomitesi ÜyesiDavid James Morstad, Bağcılar Belediyesi’nin hizmete sunduğu projeleri ve halka yönelik hizmetlerini takdirle karşıladığını ifade etti.

“MİMARİSİ, İŞLEVİ VE HİZMET VERENLERİYLE MÜKEMMEL BİR TESİS”

1500 kişinin aynı anda kurs gördüğü ve psikolojik terapi aldığı Engelliler Sarayı’nın bir benzerini kendi ülkesi dahil hiçbir yerde görmediğin belirten Morstad, duygularını şöyle dile getirdi: “Engelliler Sarayı’na ilk girdiğimde beni güler yüzlü engelliler karşıladı. Çok şaşırdım. Tesisi gezince gerçek bir hizmet yuvası olduğunu gördüm. Mimarisi, işlevi ve hizmet verenleriyle mükemmel bir tesis olduğunu anlamam uzun sürmedi. Çalıştay sırasında atölyelerdeki toplantılarda engelliler de bize yardımcı oldu. Onlarla ilgili olan konuları yine onlarla birlikte tartıştık. Katılımcılarla ve engellilerle birlikte bilgi paylaşımında bulunduk. Güzel sonuçlara ulaştık. Çalışmalarımız sırasında güzel bir ortam vardı.”

Haberin Devamı

“BAĞCILAR MÜKEMMEL HİZMETLERE KAVUŞMUŞ”

Bağcılar Belediyesi Hizmet Bülteni’ni de yakından inceleyen Morstad, hizmet alanların, hizmet sunanlarla bir araya geldiği ve sorunları tartıştığı Halk Meclisi, maddi durumu iyi olmayan çiftlerin dünya evine girdiği Düğün Şölenleri haberlerine de yakın ilgi gösterdi. Dergideki yüzme havuzu fotoğrafına dikkat eden Morstad, 6 adet kapalı yüzme havuzunun olduğunu öğrenince, “Bağcılar’da insanlara mükemmel bir hizmetler sunulmuş. Başkan Lokman Çağırıcı’yı tebrik ediyorum.” dedi.

“DİN VE MANEVİYAT ÖNEMLİ”

ABD’de özellikle ruhsal yaşam desteği ve inanç topluluğu entegrasyonu alanında hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Morstad, yazar, konuşmacı, danışman olarakfikir ve gelişim bozuklukları üzerine çalışmalar yaptığını ifade etti. Wisconsin, Madison Üniversitesi'nde İlahiyat ve Özürlülük konularında öğretim görevlisi olarak da görev yaptığını belirten Morstad,“Bağcılar’da engellilere yönelik eğitim ve sosyal yardım hizmetlerini yakından tanıma imkanı buldum. Tesiste, mesleki yönde araştırma ve destek hizmetleri uygulamalı olarak öğretiliyor. Engellilere hizmet sunma ve onların istihdamı konusunda da kurum ve üniversitelerle işbirliği yapılması da çok güzel bir uygulama.” diye konuştu.