Gündem ‘ABD, Erbil’de askeri üs kuruyor’

‘ABD, Erbil’de askeri üs kuruyor’

23.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin Irak’ın Erbil kentinde askeri üs kuracağı iddia edildi. AA’ya konuşan Kürt Bölgesel Yönetimi’nden bir kaynak, ABD’nin, Saddam Hüseyin döneminden kalan Erbil il sınırındaki Herir Askeri Havalimanı’nı üsse çevireceğini ileri sürdü.

‘ABD, Erbil’de askeri üs kuruyor’

Herir Askeri Havalimanı’nı bir hafta içinde boşaltacaklarını aktaran yetkili, yabancı ülke firmalarının da malzemelerini başka bölgelere taşıdığını ifade etti. Bir başka yetkili de “Peşmerge Bakanlığı ve ABD askeri komutanlarından oluşan bir heyet, geçen ay burayı ziyaret etti. Daha sonra dört defa havalimanını incelemeye geldiler. Bu bölge, Türkiye, İran, Suriye ve Irak’a yakınlığı nedeniyle stratejik öneme sahip. Bu nedenle ABD’liler, bu üssü bir kez daha kullanmak istiyor” dedi. ABD basınında İncirlik yerine Erbil’de Amerikan hava üssü bulunması gerektiğine yönelik yorumlar yer almıştı.

Haberin Devamı

Sabah aldılar akşam bıraktılar

Diyarbakır’ın Silvan ilçesiinde sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) 10 personeli, akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Silvanın Gürpınar Köyü, Dönenkaya Mezrası’na giden DEDAŞ’ın Silvan İlçe Şefliği’nde görevli 10 kişilik ‘kayıp kaçak ekibi’nin içinde bulunduğu aracın önü, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kesildi. Askerler bölgede İnsansız Hava Aracı (İHA) ile arama çalışması yaparken işçiler akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Hazro İlçesi kırsal alanında serbest bırakıldı.
DHA