Gündem ‘Abla’lara operasyon!

‘Abla’lara operasyon!

19.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY soruşturmasına yönelik ülke genelinde devam eden operasyonlar dün de hız kesmeden devam etti; onlarca kişi gözaltına alındı...

‘Abla’lara  operasyon

Ege Üniversitesindeki FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında, “Bylock” kullananların ifadeleri doğrultusunda, İzmir merkezli Ankara, Gaziantep, Manisa, Mersin, Konya, Aydın, Bursa, Sivas, Hatay ve Eskişehir’de 49 ayrı adrese operasyon yaptı.

Haberin Devamı

İki dernekte faaliyet gösterenlerin de aralarında bulunduğu ve FETÖ’de “abla” olarak nitelendirilen 20 kadın gözaltına alındı. Şüphelilerin üniversiteye gelen öğrencileri kalacak yer bulma, burs ayarlama vaatleriyle kandırarak örgüte eleman kazandırdıkları iddia edildi. 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

ByLock’cu hâkimler tutuklandı

- Erzincan’da ByLock programını kullandıkları öne sürülen 10 polis memuru ile 2 asker gözaltına alındı.

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 14 Ekim’de “Bylock” kullandıkları tespit edilen çeşitli illerdeki 180 hakim ile savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Karaburun Hakimi Halil Güven, Aliağa Hakimi Semra Gödelek Coşğun, Aliağa Culhuriyet Savcısı Emrah Çoşğun ve Tire Cumhuriyet Savcısı Fatih İltaş gözaltına aldı.

Haberin Devamı

HSYK tarafından açığa alınan hakim Güven, Aliağa’da hakim Coşğun ve savcı Emrah Çoşğun ile Tire’de görevli savcı İltaş, savcılık ifadelerinin ardından, tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Dört yargı görevlisi ‘Silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla tutuklandı.

- Manisa’da da savcı Ahmet Çelik, hakim Aziz Güven ve doktor İbrahim Çelebi nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

- Mersin’de gözaltına alınan hakimler Yasemin Yaman, Hilal Ünal Ocak ve Mehmet Nazif Güraslan ile cumhuriyet savcısı Mehmet Değiş tutuklandı.

Öğretmenlere gözaltı

- Kahramanmaraş’ta meslekten ihraç edilen 49 eski öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Kahramanmaraş, Adana, Mersin ve Osmaniye’de yapılan operasyonda aranan 43 kişi gözaltına alındı.

Ayakkabı kutusunda 1 milyon $

‘Abla’lara  operasyon

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında gözaltı kararı verilen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve OHAL kapsamında BTK bünyesine alınan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) çalışanı 49 kişiden 14’ü yakalandı. Denizli’de gözaltına alınan eski TİB çalışanı M.T.’nin evindeki ayakkabı kutusunda yaklaşık 1 milyon dolar ve banka hesaplarında da 50 bin euro olduğu belirlendi. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, ele geçirilen dövizlerin fotoğrafını paylaştı.

Haberin Devamı

Kubbettin Gülen tutuklandı

- İzmir’de 2 Ekim’de gözaltına alınan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in kardeşi Kubbettin Gülen, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. İfadesinde “Örgüt yoktur” dediği öğrenilen Gülen tutuklandı.