Gündem ‘Acıları paylaşmanın ötesine geçmek için’

‘Acıları paylaşmanın ötesine geçmek için’

09.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sanatın hemen her alanına destek veren Sabancı Vakfı, dün yapılan bir basın toplantısıyla yeni projesini duyurdu.

‘Acıları paylaşmanın ötesine geçmek için’

‘Kısa Film Uzun Etki’ sloganıyla başlatılan Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması ile vakıf, sinemanın yaratıcı bakış açısından yararlanarak toplumsal konularda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Yarışmanın bu yılki konusu göçmenlik kavramı üzerinden seçilmiş ve ‘Mülteci Kadınlar’ olarak belirlenmiş. Sabancı Grubu’nun kadınlar, engelliler ve gençler üzerine odaklanan yapısı yarışmanın konusunun seçilmesinde etkili olmuş. Basın toplantısına katılan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı bu seçimi şu sözlerle özetledi: “Mülteci kadınlar konusunda acıları paylaşmanın ötesine de geçmemiz gerekiyor. Sadece mülteci kadınların değil tüm kadınların, tehlikelerden korunması ve eşit insan haklarına sahip olması için acilen harekete geçilmeli. Kadınların yaşadığı sorunların herkesçe anlaşılması için bu alanda farkındalığı sürekli artırma yolunda çalışmamız gerekiyor. Yarışmanın hedefi de sanatçıların bu konuya dikkat çekmesini sağlamak.”

Haberin Devamı

Kısa Film Yarışması fikrinin Güler Sabancı tarafından ortaya atıldığını söyleyen Sabancı Vakfı Müdürü Zerrin Koyunsağan, yarışma başvurularının dün başladığını ve 5 Aralık’a dek süreceğini açıkladı. Yarışmaya katılmak isteyenlerin en fazla 5 dakika uzunluğunda film çekmesi gerekiyor. Kazananların 5, 10 ve 15 bin TL ile ödüllendirileceği yarışmaya başvurular www.kisafilmplatformu.org adresinden yapılabilecek.

Sezen Aksu’nun ilhamı

Güler Sabancı Kısa Film Yarışması’na, geçen yıl Sezen Aksu’nun Sabancı Vakfı’na armağan ettiği bir şarkıdan ilhamla yola çıkıldığını anlattı: “Vakıf olarak 10 yıldır kız çocuklarının eğitimi ve erken yaşta zorla evliliklerin engellenmesi için çalışıyoruz. Bunu gören Sezen Aksu bize bir hediye verdi. ‘Kız Leyla’ isimli bir şarkı yazdı. Daha sonra çekilen klip çok etkili oldu. Bu da bize ilham verdi.”