Siyaset ‘AK Parti’yi millet kurdu biz sadece tabelayı astık’

‘AK Parti’yi millet kurdu biz sadece tabelayı astık’

15.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› 3 Kasım 2002’den bu yana iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi, 16. yaşını partinin kurucusu Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım öncülüğünde Sincan’da kutladı ›› Kutlama kapsamında “Bir Millet Aşkı AK Parti Sergisi” vatandaşların ziyaretine açıldı. Sergiye gelen misafirler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “AK Parti’yi millet kurdu, biz sadece tabelasını astık” sözleriyle karşılandı

‘AK Parti’yi millet kurdu  biz sadece tabelayı astık’

3 Kasım 2002’den bu yana kesintisiz iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi, 16. yaşını dün partinin kurucusu da olan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, eski ve yeni bakanlar, milletvekilleri ile 6 bine yakın davetlinin katıldığı törenle 28 Şubat sırasında tankların yürütülmesi nedeniyle “postmodern darbe” ile birlikte anılan, aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişimi davalarının da görüldüğü Sincan’da kutladı. Törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mazeret göstererek katılmazken, bir mesaj gönderdi.
Ak Parti, 16. yılını Sincan Harikalar Diyarı’ndaki Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle kutladı. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile bakanlar, Ak Parti yöneticileri ve milletvekilleri ile 6 bine yakın davetli katıldı. Etkinlik, Hacı Bayram-ı Veli Camii imam hatibi, hafız Ahmet Karalı tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinliğe Ak Parti’den istifa eden ve ihraç edilen isimlerin dışında tüm görev almış isimler davet edildi. Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin gibi eski meclis başkanları, eski bakanlar, eski milletvekilleri ile 26’ncı dönem milletvekilleri ve kabine üyeleri katıldı. Son olarak referandum sürecinde isimleri parti içinde eleştirilerin hedefinde olan eski bakanlar Bülent Arınç, Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik, Ali Babacan, Nihat Ergün ve Suat Kılıç gibi isimler de etkinliğe katıldı.
Gül katılmadı
Erdoğan, kuruluş yıldönümü etkinliğine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü telefonla arayarak davet etti. Gül, etkinliğe katılmayarak mazeret bildirdi ve bir de mesaj gönderdi. Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal tarafından aranarak davet edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise törene eşi Sare Davutoğlu ile birlikte katıldı.
Etkinlik kapsamında kuruluşundan bugüne kadar geçen sürecin anlatıldığı “Bir Millet Aşkı AK Parti Sergisi” vatandaşların ziyaretine açıldı. Sergiye gelen misafirler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “AK Parti’yi millet kurdu, biz sadece tabelasını astık” ve “Türkiyemizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözleriyle karşılandı. Zaman tüneli şeklinde tasarlanan serginin ilk bölümünde, Erdoğan hakkında 1998 yılında verilen hapis kararına ilişkin gazete küpürleri, Erdoğan’ın 1999 yılında Pınarhisar Cezaevi’ne uğurlanışı ve yine aynı yıl Erdoğan’ın, aralarında 15 Temmuz’da şehit düşen Erol Olçok’un da bulunduğu yol arkadaşlarınca Pınarhisar Cezaevi’nde ziyaret edilmesine ilişkin fotoğraflara yer verildi. AK Parti’nin kuruluş sürecinin de anlatıldığı sergide, partinin iktidara gelişinden bugüne kadar tüm seçimler ve yapılan halk oylamalarına ilişkin de bilgiler yer aldı.
AK Parti tarafından kurulan hükümetlerin fotoğraflarına da yer verilen sergide, partinin bu zamana kadar gerçekleştirdiği olağan ve olağanüstü kongrelerden çeşitli fotoğraflar sergilendi.
‘One minute’ de sergide
Erdoğan’ın yurt dışındaki temaslarından ve katıldığı uluslararası toplantılardan fotoğraflara yer verildi. Erdoğan’ın 29 Ocak 2009’da katıldığı Davos Ekonomi Forumu’ndaki “One minute” çıkışından bir fotoğraf karesi de sergide yerini aldı. Sergide, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Binali Yıldırım’ın görev dönemlerine ilişkin fotoğraflara da yer verildi. Sergide 27 Nisan 2007’de Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yayımlanan e-muhtıra ve dönemin hükümet sözcüsü Cemil Çiçek’in e-muhtıraya verdiği cevaba ilişkin görseller de sergilendi. AK Parti’ye kapatma davası, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılması, Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, MİT TIR’lar operasyonu gibi olaylara ilişkin görseller de sergilendi.
‘Çok işimiz var’
15 Temmuz’a ait simge fotoğrafların da yer aldığı bölümde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CNN Türk televizyonuna yaptığı canlı bağlantının görseline ver verildi. Sergide CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 17-25 Aralık sürecinde “Erdoğan yurtdışına kaçacak” sözlerinin yer aldığı konuşmaya da yer verildi. Sergide, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile milletvekillerinin darbe girişimi esnasında Meclis kürsüsündeki fotoğraflarına ve sokaklarda darbecilere direnen vatandaşların görüntüleri de yer buldu. 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara hitapları, İstanbul ve Ankara’daki 15 Temmuz anıtlarının fotoğraflarının yer aldığı serginin son bölümünde AK Parti tarafından hayata geçirilen icraatlar ve altında ‘Daha yapacak çok işimiz var’ ifadesi kullanıldı.

‘AK Parti’yi millet kurdu  biz sadece tabelayı astık’


‘Yeniden evrensel değerler’

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül törene gönderdiği mesajında “Ak Parti kuruluş dönemindeki değer ve politikaları kendine yeniden rehber edinip evrensel demokrasi değerleri ile kendi değerlerini mezcederek yoluna devam etmelidir. Partimizin aziz milletimize daha çok hizmetlerde bulunacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘AK Parti’yi millet kurdu  biz sadece tabelayı astık’


Misafirlere kitap verildi

Serginin sonunda oluşturulan kütüphanede ise AK Parti tarafından bugüne kadar yayımlanan kitap, dergi ve broşürler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının yer aldığı kitaplar, almanaklar, AK Parti’ye ilişkin hazırlanan tezler,
yerli ve yabancı yayınlar, misafirlere sunuldu.

‘Kibir bize yakışmaz’

‘AK Parti’yi millet kurdu  biz sadece tabelayı astık’


Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti’nin kurucu değerlere sadakatle bağlı kalacağını ifade ederek, “Geleceğe umutla bakarken geçmişi, kurucu ilkeleri de aklımızdan çıkarmayacağız. Nereden geldiğimizi ne sınavlardan geçtiğimizi asla unutmayacağız. İktidarın rehavetine de kapılmayacağız. Bütün enerjimizi de Türkiye için millet için harcayacağız. Millet artık barajı yükseltti. İktidar için 50+1 istedi. Siz (Cumhurbaşkanı Erdoğan) zoru seversiniz, biliyorum bu yüzden size bu kutlu davanın yol arkadaşlarına güvenim tamdır. Zaman zaman siz teşkilatımızda metal yorgunluğundan bahsediyorsunuz. Metal yorgunluğunun bir bahar yorgunluğu kadar kısa süreceğine inanıyorum” dedi.
Ak Parti’nin 16. yıl kuruluş etkinliğinde konuşan Başbakan Yıldırım, “Doğum günümüzü en içten duygularımla kutluyorum” diye sözlerine başlayarak şunları kaydetti:
NİCE TARİHLER YAZACAĞIZ: 14 Ağustos 2001’de uzun ve kutlu bir yolculuğa çıktık. Dolu dolu bir 16 yıl geride kaldı. ‘Yakın ışınları Türkiye aydınlansın, bu şarkı burada bitmez’ demiştik. Erdoğan’ın biz de arkasından yürüyoruz. 16 yıldır bu ak kadrolar ak sevdalılar milletimizle birlikte tarih yazmaya devam ediyor. Daha nice tarihler yazacağız. Çünkü biz davamıza da kurucu ilkelerimize de liderimize de gönülden bağlıyız. ünkü biz koltuklara mevkilere makamlara değil Türkiye’ye milletimize sevdalıyız. Ak Parti Türkiye’nin tek umududur. Bizler 16 yıl boyunca milletimizin teveccühüne mazhar olmuş siyasi hareketin mensupları olarak büyük gururu yaşıyoruz, mutluyuz çünkü milletimize verdiğimiz sözleri tuttuk.
İYİ Kİ VARSIN EREN: Sizin (Erdoğan) liderliğinizle diktiğimiz fidan bugün genç bir çınar oldu. Kökü devlet, gövdesi cumhuriyet, dalları millet, yaprakları ay yıldızlı bayrak oldu; kokusu buram buram memleket, gölgesi mazlumların sığınağı oldu. Başka ağaçlara benzemez bu çınar, bu çınarın yaprakları asla yere düşmez. Tarihe yön veren liderimizi selamlıyorum. Henüz 15 yaşında çiçeği burnunda evladımız Eren Bülbül’e kurşun sıkan şerefsizler bilsin ki, biz 80 milyonuz. Şerefsiz teröristleri üzerimize salan alçaklar bilsin ki dünya durdukça aşağılık hainler emellerine ulaşamayacak. Aziz on beşli şehidimiz arkanda 80 milyon vatan evladı var, cennete seni uğurlarken 7’den 70’e bir olduk bütün olduk. Rabbim seni ve bütün şehitlerimizi yüksek mertebelere ulaştırsın. PKK katilleri elbette bunun hesabını verecek, emin ol ki Türkiye’yi ve dünyayı onların başına dar edeceğiz. İyi ki varsın Eren, iyi ki varsın Eren, iyi ki varsın Eren.
ASLA BAŞARAMAYACAKLAR: Yolumuz Selçuklu’nun Osmanlı’nın Cumhuriyetin yoludur. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın muasır medeniyetler yoludur. 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye ekonomisiyle, teknolojisiyle, demokrasi adalet ve özgürlüklerle dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında mutlaka yerini alacaktır. Milletimiz şahittir ki, bugünlere kolay gelmedik birçok badireler atlattık engellerle karşılaştık. 16 yıl boyunca millet iradesine defalarca darbe vurulmak istendi. Legal, illegal örgütler kutlu yürüyüşü durdurmak için el ele verdiler başarmadılar asla da başaramayacaklar.
ÇOĞULCU DEMOKRASİ: Ak Parti bir birlik hareketidir. Türkiye’nin birliğinin teminatıdır. Milletin derdiyle dertlenen partidir. Halka hizmeti hakka hizmet anlayışını benimseyen partidir. Ak Partili olmak için önce vatansever olacaksın, davana inanacaksın, mangal gibi yüreğin olacak. Kefenini giyeceksin; devlet, bayrak ve vatanını canından çok seveceksin. Namluya sineni siper edeceksin. Ak Parti’yi var eden temel ilkelerin birincisi çoğulcu demokrasiye inanmaktır.
NİFAKA PRİM VERMEYECEĞİZ: Sizin tekrar evinize dönmeniz başımıza geçmeniz hepimiz için bambaşka bir heyecan, moral oldu. Güçlü ve büyük bir partiyiz. Büyük olmak ayrı, büyüklenmek ayrı. Büyük ve güçlüyüz ama büyüklenmek kibre kaçmak bu kadrolara yakışmaz. Kibir, insan için en büyük tehlikedir. İnsanın en büyük rakibi nefsidir. Milletin sevgisine layık olmanın çabasında olacağız. Türkiye’nin makus talihini değiştiren dava liderine, cumhurbaşkanına şükranlarımı sunuyorum. İstikrarımızı büyümemizi çok daha ileri taşıyacağız, koşar adımlarla refahı yakalayacağız. Nifaka, fitneye, fesata zerre kadar prim vermeyeceğiz, gözümüzüzü Türkiye bütünlüğünden ayırmayacağız.

Milletin emrinde daima birlikte

Törenin yapıldığı alana Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resimleri ile Türk bayrağı ve Ak Parti bayrağı da asıldı. “Ak sevda 16 yaşında” yazan sahnede de, “Milletin emrinde daima birlikte” sloganı yer aldı.
16. yıl kutlamasına yaklaşık 6 bin davetli katıldı.
Davetlilere simit, peynir, çay, ayran, meyve suyu ile geleneksel kıyafetler giyen kişilerin dağıttığı Osmanlı şerbeti ikram edildi.
Emine Erdoğan torunuylaydı
Başbakan Yıldırım, bakanlar, milletvekillerinin birçoğu etkinliğe eşiyle katılırken Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın törene katılmaması dikkat çekti. Emine Erdoğan’ın önceki gün doğan son torununun yanına İstanbul’a gittiği öğrenildi.
Tören alanında ampullerden yapılan “Milletin partisi Ak Parti 16 yaşında” yazısı da yer aldı.
Programda, Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana seçimler için hazırlanan popüler şarkılar seslendirildi. Mustafa Kamacı “Ay Yıldızına Kurban Olduğum”, Alper Kış “Haydi Bismillah”, Özhan Eren, “Aynı Yoldan Geçmişiz Biz”, Grup Tillo, Türkçe ve Kürtçe sözlerden oluşan “Ortağız Bir Namusa”, Uğur Işılak, “Dombra” şarkısını seslendirdi. Erdoğan ve Yıldırım, “Aynı Yoldan Geçmişiz Biz” şarkısına eşlik etti.
Etkinlikte “Ak Parti’nin 16 yılı” başlıklı bir de belgesel gösterildi.
Davetlilere 16. yıla özel hediyelerin yer aldığı bir çanta verildi. Çantada AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın kaleme aldığı “Siyasi Liderlik ve Erdoğan” kitabı ile “Erol Olçok Kitabı”, AK Parti’nin yayın organı “Türkiye Bülteni”nin Ağustos sayısı, 16. yıl rozeti, tişört, şapka, fular, AK Parti seçim şarkılarının yer aldığı bir flaş disk yer aldı.

Yeniden heyecan

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal da, “Sizin (Cumhurbaşkanı Erdoğan) Ak Parti’ye dönmeniz ile altını çizdiğiniz değerlerin, inancın partisiyiz. Büyük bir hikaye, millet aşkının hikayesi. Her birimiz bu hikayenin parçası olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Her birimiz sizin yol arkadaşınız olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. 16 yılımızda tekrar genel başkanlık görevini almanızla birlikte bir yeniden heyecan ve motivasyon kazandık. 2023, 2053, 2071 hedeflerini gerçekleştirmeyi Allah bize nasip etsin” dedi.

‘AK Parti’yi millet kurdu  biz sadece tabelayı astık’


Davetliler törenin yapılacağı alana 3 ayrı kapıdan aranarak alınırken bazı kapıların uzak olması nedeniyle davetliler buggy adı verilen araçlarla tören alanına taşındı.