Cadde ‘Altın Çocuk’a askerlik şoku!

‘Altın Çocuk’a askerlik şoku!

06.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının ‘Altın Çocuk’u Göksel Arsoy, ödül almak için gittiği Muğla’da askerliğini yapmadığı gerekçesiyle saat 06.00’da polis baskınına uğradı

‘Altın  Çocuk’a askerlik şoku

Yayla Kızı Yıldız, Altın Çocuk-James Bond, Makber, Şafak Bekçileri, Bir Bahar Akşamı gibi Türk sinemasının önemli filmlerinde rol alan Yeşilçam’ın ünlü yıldızı Göksel Arsoy, 9. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’nde ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü almak için Muğla’ya gitti. Konakladığı otele 2 Eylül gecesi giriş yapan Arsoy, sabah 06.00’da resepsiyonda polislerin kendisini beklediği telefonuyla uyandı.

“Şaka yapılıyor sandım”
Arsoy’a, asker kaçağı olduğu bilgisini veren polisler, ilgili evrakları da Arsoy’a gösterdi. Arsoy ise polislere vatani görevini 1962’de Isparta’da yedek subay olarak tamamladığını söyledi. Yapılan incelemenin ardından aranan kişinin Kayseri nüfusuna kayıtlı Göksel Arsoy olduğu anlaşılınca Arsoy da gözaltına alınmaktan kurtuldu. Polislerin çok saygılı olduğunu belirten Arsoy, şöyle devam etti:
“Ben ilk başta aldığım ödülle ilgili ya da bir TV kanalı için şaka yapıldığını sandım. Ama polisler evrakları gösterince gerçek olduğunu anladım. 2 yıl yedek subaylık yaptığımı anlatınca evrakları bırakıp anlayışla gittiler. İstanbul’a dönünce askerliğime dair evrakları askerlik şubesine göndereceğim.”