Gündem ‘Amacım herkese örnek olmak’

‘Amacım herkese örnek olmak’

21.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dalga sörfünde Türkiye’yi temsil edecek ilk Türk kadın sporcu Aleyna Hadımoğlu, sörfü bilinir kılmak istiyorHadımoğlu, ‘Ne kadar başarılı olursam o kadar farkındalık yaratacağım. Tüm kadınlara örnek olmak istiyorum’ dedi

‘Amacım herkese örnek olmak’

Türkiye’nin oldukça uzak olduğu spor türlerinden dalga sörfünün temsilcilerinden 19 yaşındaki Aleyna Hadımoğlu, Türkiye’yi bu alanda uluslararası arenada temsil edecek ilk kadın sporcu olacak.
Fransa’da düzenlenecek Dünya Sörf Oyunları Şampiyonası’nda ay yıldızlı bayrağı dalgalandıracak olan Hadımoğlu, hedeflerini anlattı. Genç yaşına rağmen 2013-2014 ve 2015’te Türkiye bayanlar sörf şampiyonu olmayı başaran Aleyna, Türkiye adına amacının sörfü yaymak olduğunu söylüyor. Tüm kadınlara ve küçük kızlara örnek olmak istediğini belirten Aleyna, “Ben ne kadar başarılı olur ve sesimi duyurabilirsem o kadar farkındalık yaratıp ülkemizde de dünyanın neredeyse her yerinde yaygın olan bu sporun yapılabildiğini insanlara gösterebilirim” diyor.
‘Yaşam biçimim’
Türkiye’ye sörfün 7 yıl önce geldiğini belirten genç sporcu, “Karadeniz’de bulunan ve artık nerdeyse California gibi her gün sörf yapan birilerini görebildiğiniz ve dünyada ismi duyulan, sörfçüler için önemli olan Kocaeli Kandıra’ya bağlı Babalı kasabasında maceram başladı. Sörfe alışmam zor olmadı ve yaşam biçimim haline geldi. Neredeyse tüm hayatımı onun üzerine kurdum. Benim için her zaman zor olan kısım okul ve sörfü bir arada ve ikisini de istediğim derecelerde götürmek oldu. Üsküdar Amerikan Lisesi’nde okudum. Şimdi Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Çok çalışıp çok isteyince her şey mümkün” dedi.

‘Bu aslında başlangıç’

Sörf alanında Türkiye’yi temsil etmenin ve ilk milli kadın dalga sörfü sporcusu olmanın kendisine çok gurur verdiğini söyleyen Hadımoğlu, “Hedefim her zaman elimden gelenin en iyisini yapmak ve ülkemizi yurtdışında en iyi şekilde temsil etmek. Milli takım ile ülkemiz adına yarışmak beni çok mutlu ediyor. Bu aslında bir başlangıç” diye konuştu.