Gündem ‘Anadolu aslanı’ polisin yanında

‘Anadolu aslanı’ polisin yanında

22.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında çevik kuvvet polislerinin toplumsal olaylara müdahalesinde artık Kangal köpeği kullanılacak.

‘Anadolu aslanı’ polisin yanında

Bu kapsamda Sivas’ta bulunan bir çiftlikten ilk etapta eğitilmek üzere 10 yavru Kangal İstanbul’a getirildi. Alman ve Belçika polisinin toplumsal olaylarda kendi köpeklerini kullanmasından yola çıkan İstanbul Emniyet Müdürlüğü de milli ırk olarak Kangal köpeğini tercih etti.
10 yavru seçildi
Bu kapsamda İstanbul emniyetine bağlı polis köpek eğitmenleri Sivas’ta ‘Kangal Yetiştirme Çiftlikleri’ne gelerek incelemelerde bulundu ve belirledikleri 3- 4 aylık 10 yavru Kangal’ı seçtiler.
İstanbul’a gönderilen köpekler alacakları eğitimin ardından çevik kuvvet polisleri tarafından toplumsal olaylarda kullanılacak. 15 yıldır Kangal köpeği yetiştiriciliği yapan Murat Taşdelen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kangal’ın üst seviyede bir köpek olduğuna dikkat çekerek “Diğer Alman ve Belçika kurduna oranla fiziksel yapı olarak üst seviyededir. Toplumsal olaylarda ilk başta Kangal köpeğinin görüntü olarak caydırıcı bir özelliğe sahip olacağını düşünüyorum” dedi.