Siyaset ‘Anadolu için yeni bir model yaratın’

‘Anadolu için yeni bir model yaratın’

20.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi kurmaylarına talimat veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Anadolu boşalıyor. Anadolu’yu zenginleştirecek bir ekonomi modeli yaratın. Dar gelirli gruplara dokunacak bir çalışma başlatın’ dedi

‘Anadolu için yeni bir model yaratın’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yapılacak seçimlerde partinin ekonomi vaatlerine zemin teşkil etmek amacıyla ekonomi kurmaylarıyla gerçekleştirdiği ilk toplantıda, “Anadolu boşalıyor. Anadolu’yu zenginleştirecek bir ekonomi modeli yaratın. Dar gelirli gruplara dokunacak bir çalışma başlatın” talimatını verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, önceki akşam CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu koordinasyonunda partisinin ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldi. Milliyet’in aldığı bilgilere göre Erdoğdu’nun yanı sıra MYK üyeleri Çetin Osman Budak, Lale Karabıyık, Bülent Tezcan ve Veli Ağbaba ile, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile milletvekilleri İlhan Kesici, Faik Öztrak, Mehmet Bekaroğlu ve Bihlun Tamaylıgil’in katıldığı toplantı, seçim beyannamesinin ekonomi ayağını oluşturmak için yapılması öngörülen bir dizi toplantının ilk ayağını oluşturuyor.

Toplantıda ayrıca güncellenmesi önerilen parti programının ekonomi ayağına ilişkin öneriler de masaya yatırıldı. Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu, kurmaylarına, “Anadolu boşalıyor. Anadolu’yu zenginleştirecek bir ekonomi modeli yaratın. Başta çiftçiler olmak üzere dar gelirli gruplara dokunacak bir çalışma başlatın” talimatı verdi.

Haberin Devamı

Adaletsizlik nasıl aşılır?

Toplantıda, kurmaylar Türkiye’nin olası ekonomi modelinin ne olması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunurken, “gelir dağılımı adaletsizliği” ve CHP iktidarında bu adaletsizliğin nasıl aşılabileceği konuları üzerinde duruldu. Toplantıda, “Alışılagelmiş ekonomik kuralların ve alışkanlıkların gelir dağılımı adaletsizliğini artırdığı, artan gelir dağılımı adaletsizliğinin de kimlik siyasetini beslediği” yönünde görüş birliğine varıldı.

İstikrarlı bir büyüme içerisinde zenginliğine halka nasıl dağıtılabileceği konularında görüş alışverişinde bulunulurken, somut projeler üzerinde çalışılması gerektiği görüşü ağırlık kazanıldı.