Cadde 'Ankaralılar oyuncularını el üstünde tutuyorlar'

'Ankaralılar oyuncularını el üstünde tutuyorlar'

15.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Beni Affet’ dizisinin Kemal’i Mert Altınışık, sokaktaki ilginin kendisine gurur verdiğini söyledi ve ekledi: “Nereye gitsem aynı güzel tepkilerle karşılaşıyorum ama Ankaralılar dizilerini de, oyuncularını da el üstünde tutuyorlar”

Ankaralılar oyuncularını el üstünde tutuyorlar

‘Beni Affet’ dizisi beşinci yılında... Uzun süredir aynı projede rol almanın artıları, eksileri neler?
Uzun soluklu bir dizi oldu. Yıllardır aynı dizide olmak, aynı karakteri oynamak işin açıkçası başarılı olmak için çok fazla öğretici oluyor. En büyük artısı bu. Çünkü beş senedir var olan karakterin insanları sıkıp yormaması gerekiyor. Eksisi ise tekrara düşebiliyor insan ve bu bir oyuncu için pek de hoş değil. Biraz bıçak sırtı bir durum.
Yıllardır aynı karakteri oynamaktan sıkılmadınız mı?
Aslında Kemal karakterini çok seviyorum. Seyircinin de sağ olsunlar katlanarak artan bir sevgisi var. Bu yüzden sıkılmak demeyelim ama yenilikler her zaman nefes aldırır. Ve oyuncu olarak yeni şeyler üretmeliyim. Her güzel şey gibi bir gün Kemal de son bulacaktır.
Bu proje size neler kattı?
Okulumdan sonra eğitim aldığım yer desem yeridir. Olması ve olmaması gerekeni öğretti diyebilirim. Oyunculuk anlamında çok şey kattı.
“Ankara’da sokakta yürüyemiyorum” demişsiniz. Doğru mu?
Şehir olarak belirtmedim bu durumu aslında. Nereye gitsem aynı güzel tepkilerle karşılaşıyorum. Mesela geçenlerde İstanbul’da bir arkadaşımla restoranda otururken inanın sohbet edemedik. Ama Ankara’da ekstra bir durum var. Ankaralılar dizilerini de oyuncularını da el üstünde tutuyor.
Sokaktaki ilgi ne hissettiriyor? Nasıl yorumlar alıyorsunuz?
Gurur verici bir durum tabii ki. Uzun soluklu bir işte devam ediyorsunuz ve artarak giden bir sevgi var. Genelde insanlar yanıma geliyor, fotoğraf çektirdikten sonra “Bahar’ı üzme” diyor. Onu da hiç anlamış değilim. Toplumsal refleks herhalde!
Şöhretli olmak hayatınızda neleri değiştirdi?
Şöhretli demeyelim de bilinirliğin artması diyelim. Bu durum sadece yaşam alanlarını, özgürlüğü kısıtlıyor. Değişim sadece bu oldu. Doğal olarak eskisi gibi yaşayamıyor insan.

Haberin Devamı

Ankaralılar oyuncularını el üstünde tutuyorlar

‘İlişkimiz diziden ayrıldıktan sonra başladı’

Sevgiliniz Hazal Eylül Çelik de aynı dizide rol alıyor...
Evet, Eylül’le aynı dizideydik ama dizi aşkı değil bizimki. Yani dizide partnerim değildi. Ayrıca ilişkimiz de Hazal diziden ayrıldıktan sonra başladı.
Ne zamandır birliktesiniz? Evlilik planları yapıyor musunuz?
Sekiz aydır birlikteyiz. Her şey kısmet tabii ki ama gelecek için güzel planlarımız var. Bir de nazara çok inanırım ve en korktuğum şeylerdendir. O nedenle ilişkimizi pek göz önünde yaşamıyoruz.

‘Hayalim Cemal Şan’ın filminde oynamak‘

”Oyunculuk tek hayalimdi ve gelebileceğim en üst nokta için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hayran olduğum isimlerin başında Çetin Tekindor geliyor. Tarık Akan da bir diğer isim. Her ikisiyle de aynı projede yer almayı gerçekten çok istiyorum. Karşılıklı rolüm olsa çok mutlu olurum. Ayrıca bana fikirleriyle yol açan ve hayranı olduğum Cemal Şan hocamın yönetmenliğinde bir filmde oynamak da hayal-
lerimden biri.”