Gündem ‘Annem arıyor’u kimse açamadı!

‘Annem arıyor’u kimse açamadı!

21.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye dün Siirt ve Lice’de şehit düşen 9 asker için gözyaşı döktü. Er Recep Beycur’un cep telefonuna gelen ‘Annem arıyor’ yazılı aramaya kimsenin yanıt verememesi yürekleri dağladı

‘Annem arıyor’u kimse açamadı

Türkiye dün Siirt Pervari’de PKK’lı teröristlerin katlettiği 8 askerle Lice’de şehit düşen Jandarma Teğmen Hubeyib Turan için ağladı. PKK’lı teröristlerin Siirt’te askeri araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen 8 asker, önceki gün teröristlerin taciz ateşinde bulunduğu 3. Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Haberin Devamı

Şehit uzman çavuşlar Hakan Aktürk, Ferdi Gerekli ve Barış Akın ile erler Bahadır Aydın, Recep Beycur, Ömer Erüstün, Emre Kaan Arlı ve Mehmet Halil Barkın’ın cenazeleri dün sabah Omurtak Kışlası’nda İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile askeri ve mülki erkanın katıldığı törenin ardından son yolcuklarına uğurlandı.

‘Sözün bittiği an’

Şehitlerin cenazelerinin tutulduğu hastanede Türkiye’yi hüzne boğan bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Siirt Devlet Hastanesi çalışanı Veysel Akkoyun AA’ya yaptığı açıklamaya göre Şehit Beycur’un (22) cebindeki telefonu cenazesi morga getirildiği sırada çaldı. Anne Seyran Beycur tarafından arandığı saptanan şehidin elden ele dolaşan telefonuna kimse bakamadı. Annenin şehit oğluna ısrarla ulaşmaya çalışması yürek dağladı. Akkoyun, gasilhanede yaşanan duygusal anları şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Komutan telefonu çıkarınca ‘annem’ diye bir isim çıktı. ‘Annem’ 2-3 kez aradı ama komutan meşgule aldı. Orada duygulu anlar yaşandı. Telefon çaldığında içeride 4 kişiydik. Herkes o an birbirine baktı. Sözün bittiği anı yaşadık. Oradaki insanların hakikaten diyebilecek hiçbir şeyi yoktu. Çünkü sözün bittiği yerdeyiz. Orada bulunan savcı olsun, asker olsun hiçbiri telefona bakamadı. Komutan daha fazla dayanamayarak telefonu tümüyle kapattığını gördük. Çünkü cevap veremediğini gördük. Kimse cevap veremeyecekti. Çünkü arayan annesiydi. Aslında o aramada annenin çocuğuna nasıl sahip çıktığını ve ne duygularla aradığını insan anlıyor. Kimbilir annesi hangi umutlarla aramıştı şehidimizi. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın.”

Baba kalp krizi geçirdi

Beycur’un ailesi, gencin şehit düştüğünü önceki gün 17.30 sıralarında evlerine giden askerlerden öğrendi. Selahattin-Seyran Beycur çifti baygınlık geçirdi. Görevlilerle birlikte gelen 112 Acil Servis, çifte müdahale etti. Üçü erkek dördü kız 7 çocuklarının ortancası olan Beycur’un tezkeresine 5 ay kaldığı bildirildi.

Beycur cenazesini dün havaalanında törenle karşılandı. Törene, kalp krizi geçirdiği belirtilen baba Sebahattin Beycur katılamadı.

Haberin Devamı

Amca Ömer Beycur, ağlayarak yüksek sesle, “Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu?” dedi. Amca Beycur güçlükle susturulurken diğer amca Murat Beycur da baygınlık geçirdi ve sedyeyle ambulansa götürüldü. Beycur’un cenazesi daha sonra karayolu ile 220 hane ve 1600 nüfuslu Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya köyüne götürüldü.

Törende gerginlik

Jandarma er Bahadır Aydın’ın (26) cenazesi, memleketi Bursa’da 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından defnedildi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törende gerginlik yaşandı.

Şehit Jandarma Komando Er 23 yaşındaki Emre Kaan Arlı’nın cenazesi dün Kocaeli’nin Derince ilçesinde düzenlenen törende, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine 10 binin üzerinde vatandaş katıldı.