Gündem ‘Arap camilerinden IŞİD’e katılıyorlar’

‘Arap camilerinden IŞİD’e katılıyorlar’

14.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Halife Keskin, “yurtdışında yaşayan Türklerden çok az da olsa IŞİD’e katılanlar” olduğunu belirtti.

‘Arap camilerinden IŞİD’e katılıyorlar’

TBMM Batı Ülkelerindeki İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyonu’nda konuşan MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Paris, Strazburg ve Lyon’a yaptığı ziyaretlerde sivil toplum örgütlerinin konferanslarına katıldığını belirterek, “Çok üzücü bir olayla karşılaştım. Manevi değerleri yüksek bir iklim içerisindeyken bir gencimiz, bizim Diyanet’in ve Türkler’in camisinin dışında bir camiye gidiyor. Ailede de bir anne baba ayrışması var, sosyal bir hadise de var. Orada IŞİD’e yakalanıyor. Çocuk tesir altında kalıyor ve ‘savaşa gidiyorum’ diye Suriye’ye getiriyorlar. Daha sonra büyük badirelerle çocuğu buradan getiriyorlar ama çocuk şu an yaşam olarak, kılık kıyafet olarak da, şekli olarak da her şeyiyle kendisini inandırmış. O hâliyle hayata entegre olmakta, rehabilite olmakta büyük bir aile dram yaşıyor” dedi.

Keskin, özetle şunları kaydetti:

“Maalesef, çok az olsa da Türkler’den de IŞİD’e katılanlar var. Şimdiye kadar Almanya’da sadece bir camimizde yapılan sohbetle, dışarıdan birinin yaptığı sohbetle bir kişinin IŞİD’e katıldığı tespit edildi. Dernek başkanı hemen istifa etti, değiştirildi. Ama, Türkler’den Arap camilerine giderek, bilhassa selefist camilere giderek IŞİD’e katılanlar var. Onlara da fiilen, hukuken ya da başka yolla mâni olmanız mümkün değil.”