Cadde ‘Aşk gökyüzü gibi herkesin’

‘Aşk gökyüzü gibi herkesin’

07.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü sanatçı Sezen Aksu bir dergiye verdiği röportajda, “Kadını, erkeği, geyi yok; aşk gökyüzü gibi herkesindir. Şarkılar da öyle” dedi

‘Aşk gökyüzü  gibi herkesin’

Sezen Aksu, eşcinsel yaşam ve kültür dergisi Gzone Mag’e röportaj verdi. Derginin 40’ıncı sanat yılını kutlamak için hazırladığı #Sezenizm sayısında Aksu, Murat Renay ve Onur Özışık’ın sorularını yanıtladı. “Sizce hangi şarkılarınız en çok aşkın cinsiyetsizliği temasına daha yakın olabilir?” sorusuna sanatçı, “Kadını, erkeği, transı, geyi yok; aşk gökyüzü gibi, herkesindir. Şarkılar da öyle... Bazı insanların, ‘Sen aşık olabilirsin, sen olamazsın’ gibi gülünç dayatmaları çok geri ve nafile bir çırpınıştan ibaret. Varoluşla, sansür ve baskıyla başa çıkmaya çalışmak, doğayla inatlaşmak demek. Akıl dışı yani” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Aksu: Hayranım

Aksu, 40 yıllık sanat hayatında LGBT’nin etkisi ve destekleriyle ilgili ise, “İnsanları yönelimleri üzerinden yargılayıp acı çektiren zihniyete karşı dik duruşları ve onurlu kimlik mücadeleleri... Kabul görenler için daha kolay olan hayat yolculuğunda dışlanmaya, reddedilmeye, hayatlarına kast edilmesine rağmen, çok daha büyük zorluklardan, çok daha örseleyici acılardan büyük bir dirayetle geçişlerine hayranlık besliyorum. En güzel cümleyi, kendilerini aşağılamak için kullanılan bir kelimeyi tuzla buz ederek onlar kurdular, daha ne olsun: Velev ki i.neyiz” diye konuştu. “Özgürlük ve aşkı bu kadar güzel yansıtabildiğinizden eşcinseller için yeriniz hep ayrı olmuştur. Sizce ‘Sezen Aksu’ neden bir gey ikonu?” sorusuna Aksu, “Gey ikonu olduğumu bile bilmiyordum. Belki inandığımız konuların üzerine, aynı gözü karalık ve cesaretle yürüten isyancı ruhlarımızdır bizi birleştiren” diye cevap verdi.