Gündem ‘Aslolan zihinlerdeki engelleri kaldırmak’

‘Aslolan zihinlerdeki engelleri kaldırmak’

25.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Engelli vatandaşların kamuya yerleştirilmesi için düzenlenen törende konuşan Emine Erdoğan, “Aslolan zihinlerdeki engeli kaldırmaktır. Bu engeller kalktığı takdirde yapılamayacak hiçbir şey yok” dedi...

‘Aslolan zihinlerdeki engelleri kaldırmak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya engelli vatandaşların kamu kurum ve kurumlarına Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura yöntemiyle yerleştirilmesi için ATO Congresium’da düzenlenen törene katıldı.
‘Farkındalık önemli’
Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada engellilere dilediği yere tayin hakkının getirildiğini hatırlatarak, “Kamu kurumlarında daha fazla ve daha iyi şartlarda engelli memur istihdamı, devletimizin son yıllarda önemle üzerinde çalıştığı bir sosyal politikadır” dedi. Sadece kamuda değil, özel sektörde de engelli istihdamının teşvik edildiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
“Engelli çalıştıran işverenlere prim teşviki sağlanmaktadır. Ayrıca, girişimcilik eğitimi alan ve kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere hibe desteği verilmektedir. Spordan sanata çok farklı alanlarda engelli kardeşlerimizin başarılarına şahit oluyoruz. Bu hepimizi gururlandırıyor. Aslolan zihinlerdeki engeli kaldırmaktır. Bu engeller kalktığında yapılamayacak hiçbir şey yok. Yerel yönetimler, STK’lar ve medya, bu farkındalığın öncüleridir.”
Atamada kadro alacakları kutlayan Erdoğan, “İnanıyorum ki, her biri kendi işinde başarılı olacak, ülkemize büyük hizmetler yapacaklardır. Aynı zamanda tüm aileleri de tebrik ediyorum. Özveri, sabır ve anlayış, her şeyin üstündedir. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.
‘Kadro 50 bini aşacak’
Sarıeroğlu ise, “İktidarı devraldığımız zaman 5 bin 777 olan kamudaki engelli personel sayımız, bugün atayacağımız 2 bin 545 engelli kardeşimizle 50 bini aşacaktır. İnşallah önümüzdeki dönemde de yapacağımız atamalarla bu sayıyı arttırmaya devam edeceğiz. Bu sene içerisinde ikinci bir atama yapılması talebi söz konusu. Yeni bir atama imkanı yaratılmasının takipçisi olacağım konusunda söz veriyorum. İlerleyen günlerde bunu sağlamak için inşallah el birliği yapacağız” dedi.

Erdoğan’dan Fulya’ya hediye

‘Aslolan zihinlerdeki engelleri kaldırmak’


Konuşmasının ardından Erdoğan, LYS’de 5 puan türünde Türkiye birincisi olan ve Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünü kazanan görme engelli Fulya Akkaya’ya hediye verdi. Erdoğan, genç kız ve annesiyle bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, Sarıeroğlu ve Kaya’nın, törenin sonunda bilgisayar tuşuna basarak başlattığı kurayla 2 bin 545 engelli kamu kurum ve kurumlarına yerleştirildi.