Cadde ‘Ateş Böceği’ kansere yenildi

‘Ateş Böceği’ kansere yenildi

16.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Ateş Böceği Yalçın’ olarak bilinen komedyen Yalçın Otağı, bir süredir karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Muğla’da 78 yaşında yaşamını yitirdi. Otağı bugün Datça’da toprağa verilecek

‘Ateş Böceği’ kansere yenildi

İki yıl önce karaciğer kanseri teşhisi konulan usta komedyen Yalçın Otağı hayatını kaybetti. ‘Ateş Böceği Yalçın’ olarak bilinen usta komedyen 1.5 ay önce durumunun ağırlaşması üzerine 20 Temmuz’da hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavisi yapılan Otağı, bir hafta sonra durumun iyiye gitmesi üzerine servisteki odasına alındı.
41 yıllık hayat arkadaşı Lale Belkıs’ın başından bir an olsun ayrılmadığı Otağı, önceki gece saat 24.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Otağı’nın ölüm haberi yakınları, sevenleri ve sanatçı dostlarını yasa boğdu.

‘Alkol kullanmazdı’
Üzgün olduğunu belirten Lale Belkıs, “41 yıllık hayat arkadaşımı kaybettim. Huzur içinde yatsın. Her zaman birbirimize destek olduk” dedi. Uzun süredir hasta olan eşine çok iyi baktığını belirten Belkıs, eşinin hiçbir kötü alışkanlığının olmadığını belirterek, “Alkol ve sigara kullanmazdı. Strese bağlı bu hastalığa yakalandığını düşünüyorum. Ölümünden sonra arayıp başsağlığı dileğinde bulunanlar oldu. Arayıp, soran tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Otağı’nın cenazesinin bugün öğle vakti çok sevdiği Datça’da toprağa verileceği belirtildi.

‘Son evredeydi’
Marmaris Yücelen Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak da gazetecilere yaptığı açıklamada, sanatçının karaciğer kanseri ve karaciğer sirozu rahatsızlıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi. Çakmak, “Yalçın Otağı’nın tedavisine İstanbul’da başlanmıştı, burada da hem tatilini geçiriyor hem de tedavi oluyordu. Son bir aydır genel durumu daha çok bozulmuştu. Hastalık son evreye gelmişti, elimizden geleni yaptık” dedi. Çakmak, karaciğer sirozunun sadece alkole bağlı bir hastalık olmadığını da belirtti.

Haberin Devamı

‘Ateş Böceği’ kansere yenildi

Cemil Çiçek’ten taziye mesajı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Otağı’nın vefatı nedeniyle eşi Lale Belkıs’a bir taziye mesajı gönderdi. Çiçek, mesajında, “Sanat dünyamızda bir ışığın daha sönmesinden büyük üzüntü duydum. Hepimizin Ateş Böceği Yalçın olarak tanıdığımız merhum Otağı, her zaman sevgi ve saygı ile anılacaktır. Sanatçı kişiliğinin yanı sıra beyefendiliği ile de kendinden sonra gelen genç sanatçılara yol gösteren merhum Otağı’ya Allah’tan rahmet, size, tüm yakınlarınıza sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
ANKARA Milliyet

Müren’den Sayın’a
Yalçın Otağı, Ercan Bostancıoğlu ile birlikte 1970’li ve ‘80’li yıllarda bir komedi-müzik ikilisi “Ateş Böcekleri” olarak ün kazanmış, Zeki Müren, Bülent Ersoy, Behiye Aksoy, Gönül Yazar, Neşe - Gülden Karaböcek kardeşler ve Emel Sayın ile birlikte sahne almıştı. Sanatçı, Yeşilçam’ın ‘femme fatale’ (baştan çıkaran kadın) karakterleriyle ünlü oyuncusu Lale Belkıs ile evliydi.
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ