Siyaset ‘Avrupa’nın bakışı hastalıklı’

‘Avrupa’nın bakışı hastalıklı’

08.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile AB arasında yürütülen katılım müzakerelerinin askıya alınmasını içeren kararını eleştirdi. Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada, özetle şunları kaydetti:

‘Avrupa’nın bakışı hastalıklı’

DÜŞMANCA YAKLAŞIM: Avrupa Parlamentosu 6 Temmuz 2017 tarihinde yanlı, samimiyetten uzak, dürüst ve dostane olmaktan tamamen mahrum siyasi bir karara imza atarak Türk ve Türkiye karşıtlığını bir kez daha tescillemiştir. 25 Nisan 2017’de, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu’nda, ‘Türkiye’nin siyasi denetim sürecine dâhil edilmesine’ dair karardan sonra yeni bir sübjektif ve sorunlu siyasi şuursuzluk karşımızdadır. Avrupa’nın Türkiye’ye bakışı hastalıklıdır. Müzakerelerin askıya alınmasıyla ilgili raporun onaylanması tam anlamıyla temelsiz, mesnetsiz, düşmanca bir yaklaşımdır. 16 Nisan Halkoylamasını bir türlü kabullenemeyen, bir türlü içine sindiremeyen Avrupa köhne ve kötürüm bir tutuma savrulmuştur.
İP KOPACAKSA KOPMALI: Sistematik bir şekilde ülkemize Avrupa tarafından aba altından sopa gösterilmesi, aşağılama teşebbüsünde bulunulması hiçbir insani değere sığmayacaktır. İp inceldiği yerden kopacaksa kopmalıdır.

Teşkilatlar 2 gün kapalı

MHP lideri Bahçeli’nin talimatı gereğince, İstanbul’da, CHP’nin “Adalet Yürüyüşü” güzergahında bulunan teşkilatlar ve Ülkü Ocakları “herhangi bir tahrike mahal vermemek” amacıyla iki gün süreyle kapatılacak.