Siyaset 'Avrupa’nın kanlı günlerini hatırlayın'

'Avrupa’nın kanlı günlerini hatırlayın'

21.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın geleceğinden endişe ettiklerini söyleyen Kurtulmuş, “Nazi benzetmelerini rencide etmek için değil; yaşadıkları kanlı günleri hatırlasınlar diye söylüyoruz” dedi

Avrupa’nın  kanlı günlerini hatırlayın

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’nin Almanya’ya yönelik Nazi benzetmelerine tepki göstermesine, “Kusura bakmasınlar Nazi benzetmelerini Avrupa geleceğinden endişe duyduğumuz için söylüyoruz” yanıtını verdi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında özetle şunları kaydetti:

153 OLAY ENGELLENDİ: Terör örgütlerinin olay yapılmadan önce önlenmesine ilişkin, 153 önemli olay öncesinde yakalandı ve engellendi. Suikast, bombalı saldırı gibi önemli olaylar...

AKLA SIĞMAZ: Avrupa ülkeleri ile Avusturya, Almanya ve Hollanda ile başlayan krizler önemli krizdir. Milletimizin ibretle izlediği gibi barışçıl gösteri de atlarla köpeklerle engellendi. Arkasından da bu tavrı reva görenler maalesef PKK’nın açık gösteri yapmasına ses çıkarmadılar. Akıl, izan, insaf ölçülerine sığmaz. Alman istihbarat başkanının FETÖ izine rastlanmadığına dair ifadelerinin Türkiye’nin söylediklerinin inandırıcı olmadığına dair sözleri de hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Bu Türkiye karşıtlığını artırmak ve FETÖ’ye arka çıkmak demektir.

FAŞİZMİN TUZAĞI: Kusura bakmasınlar Nazi benzetmelerini Avrupa geleceğinden endişe duyduğumuz için söylüyoruz. Almanya’da ne anlama geldiğini biliyoruz. Faşizmin ve Nazizmin ayak seslerini rap rap rap geliyor. Rencide etmek için söylemiyoruz; tedbir alsınlar, akıllarını başlarını toplasınlar, Avrupa’nın kanlı günlerini hatırlasınlar, faşizmin tuzağına düşmesinler diye söylüyoruz.

BEYEFENDİ KARAR VERMEZ: (Almanya’dan gelen ‘Başkanlık sistemine geçilirse müzakere sona erer’ açıklamaları) Filanca ülkedeki beyefendi ya da hanımefendi karar vermez, hangi sistemle yönetileceğine aziz Türk milleti karar verir.

MUHATAPLARA İLETİYORUZ: (Rusya’nın YPG’yi eğiteceği iddiası) Suriye kuzeyinde bir terör devleti kurulmayacağını muhataplara iletiyoruz. Türkiye’nin en önemli rezervlerinden birisidir bu. ABD ve Rusya tutumlarını gözden geçirecek kararlarını verecekler. Etnik mezhebi yapı korunmalı. Bozulursa bölge barışı sağlanamaz. Münbiç, Rakka, Afrin bölgesinin de etnik yapısı korunmalıdır. Rusya ve ABD’lilerle konuşuyoruz. Almış olunan net karar yok. Türkiye, etkin şekilde görev almaya hazırdır.

YENİ KHK ÇALIŞMASI: Yeni KHK çalışması var son oktaya getiriliyor. Kamuoyu ile paylaşılır.

Haberin Devamı

Çiftçiye borç erteleme müjdesi

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari illerinde terörden zarar gören çiftçilerimizin, tarımsal kooperatiflerin ve tarım işletmelerinin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili bir karar Bakanlar Kurulumuz tarafından imzalandı.