Gündem ‘Ayasofya’ya 1 milyon TL

‘Ayasofya’ya 1 milyon TL

07.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maçka’da bulunan Antik Palace’ta dün gerçekleştirilen müzayedede Şevket Dağ’ın ‘Ayasofya’ eseri 1 milyon 22 bin TL’ye alıcı buldu

‘Ayasofya’ya 1 milyon TL

Antik A.Ş. tarafından dün Türkiye’de resim sanatının usta isimlerinin eserlerinin satışa sunulduğu kapsamlı bir müzayede gerçekleştirildi. Yağmurlu havaya inat koleksiyoncuların ve sanatseverlerin hınca hınç doldurduğu Maçka’da bulunan Antik Palace salonları müzayede heyecanına şahitlik etti.

Haberin Devamı

Konuklar bir yandan az sonra müzayedeye çıkacak olan ve Antik Palace’ın duvarlarında asılı duran eserleri inceleme imkânı bulurken, bir yandan da Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam’ın sunumuyla müzayedeyi izlediler.

Müzayedede Şeker Ahmet Paşa, Hoca Ali Rıza, Halil Paşa, Şevket Dağ, Feyhaman Duran, İbrahim Çallı, Cemal Tollu, Hikmet Onat, Karl Eugen Ernest Koerner, Sandor Alexander Swoboda, François Leon Prieur Bardin, Ali Avni Çelebi, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Erol Akyavaş, Burhan Doğançay ve Fikret Mualla’nın aralarında bulunduğu birbirinden değerli sanatçıların eserleri satışa sunuldu.

1900’ten 2015’e uzanan bir yelpaze ile Türkiye’de resim sanatının zaman tüneli niteliğindeki olan müzayedede en yüksek fiyata satılan eser 1 milyon 22 bin TL fiyata satılan Şevket Dağ’ın ‘Ayasofya’ serisinden tuval üzerine yağlıboya tablosu oldu.

Haberin Devamı

‘Natürmort’a 985 bin TL

Müzayedenin diğer yüksek fiyata satılan eseriyse Şeker Ahmet Paşa’nın ‘Natürmort’ çalışması oldu. Eser, 985 bin TL fiyata satıldı.

Türkiye’de çağdaş sanatın usta isimlerinden Burhan Doğançay’ın 1972 tarihli tuval çalışması ise 695 bin TL fiyata satıldı. Müzayede kapsamında ayrıca Karl Eugen Koerner’in ‘Eminönü’ eseri 277 bin TL’ye, Halil Paşa’nın ‘Yörükler’i 227 bin TL fiyata, Fikret Mualla’nın ‘Natürmort’u 126 bin TL fiyata

Nuri İyem’in ‘Portre’ eseri 107 bin TL fiyata alıcı buldu.

Usta isimler yer aldı

Koleksiyoncu ve sanatseverlerin katıldığı müzayedeyi yöneten Turgay Artam salondaki heyecan ve ilgiden memnun olduğunu belirtti. Artam, “Sanat piyasası için olumlu sonuçların oluştuğu müzayedeye klasik ve çağdaş sanatçıların usta isimleri damgasını vurdu. Bir kez daha görüldü ki koleksiyoncular Türk sanatına ve sanatçısına önem veriyorlar” diyerek müzayedenin önemine vurgu yaptı.