Gündem Bahoz Erdal Suriye'de öldürüldü

Bahoz Erdal Suriye'de öldürüldü

09.07.2016 - 18:52 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK'nın üst  düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin, Suriye'de Tel Hamis  Tugaylarınca düzenlenen suikast sonucu öldürüldü.

Bahoz Erdal Suriyede öldürüldü

Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

AA muhabirine konuşan Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi.

Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına "müjde" olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini ifade etti.

Hasekavi, PKK terör örgütünün Suriye topraklarında işgalci olduğunu bildirerek, "Beşşar Esed rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz." dedi.

'TEL HAMİS DEVRİMCİLERİ TABURLARI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Star Gazetesi internet sitesinde Tel Hamis Devrimcileri'nin bir açıklaması yayınlandı. Açıklamada Bahoz Erdal'a düzenlenen saldırının ayrıntılarına yer verildi.

İşte o açıklama;

Haberin Devamı

"Tel Hamis Devrimcileri Taburları - Özel Operasyonlar Birimi

Tel Hamis Devrimcileri Taburları adına; taburumuza bağlı Özel Operasyonlar Bölüğü'nün bölücü ve işgalci PKK Terör örgütü lider ve üyelerine yönelik gerçekleştirdiği takip ve tarassut faaliyetleri neticesinde, Kamışlı şehrinin batısında yer alan Himo beldesinde terör örgütünün en önemli liderlerinden olan PKK'nın sözde Askeri Kanat Genel Sorumlusu "Doktor Bahoz Erdal" kod adıyla bilinen şahsa ve yanındaki birkaç şahsa yönelik 08.07.2016 Cuma günü tam olarak saat 20.25'te suikast eylemi gerçekleştirdiğimizi beyan ediyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz başarılı suikast eylemi neticesinde Bahoz Erdal ve yanındakilerin eylem sonucu hayatlarını kaybettikleri kesinleşmiştir. Olayı müteakip PKK'nın Suriye kolu olan işgalci PYD/YPG örgütünün Kamışlı şehrinde geniş kapsamlı gözaltı faaliyetlerine başladığı ve şehrin önemli noktalarına keskin nişancılar yerleştirdiği, şehrin giriş-çıkışlarını tamamen kapattığı, Suriye asıllı terör örgütü yöneticisinin kaybının örgüt mensuplarının morali üzerinde olumsuz etki yaratmasını engellemek amacıyla haberi gizlemeye çalıştığı öğrenilmiştir.

Haberin Devamı

Bu gelişmeyi Suriye ve Türkiye halklarının şehitlerine armağan ederiz.

Yaşasın Özgür ve Demokratik Suriye, Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa ve tutsaklarımıza özgürlük diliyoruz.

Tel Hamis Devrimcileri Taburları

Özel Operasyonlar Birimi"

HPG'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Bahoz Erdal'ın Suriye'de öldürüldüğü haberlerinin duyulmasından sonra PKK'nın kolu HPG bir açıklama yaparak Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürülme haberlerinin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Bahoz Erdal Kimdir?

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1969 yılında Suriye'de doğan Fehman Hüseyin, Şam'da tıp eğitimi aldı. 1990'lı yılların başında terör örgütüne katılan Hüseyin, terör örgütü içinde "Bahoz Erdal" ve "Doktor Bahoz" kod adını kullanıyordu. 2004-2009 yıllarında örgütün sözde askeri kanadı Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) başına geçen Fehman Hüseyin'in adı, Yüksekova Dağlıca taburu ile Yeşiltaş ve Şemdinli Aktütün karakollarına düzenlenen saldırıların talimatını veren kişi olarak kayıtlara geçmişti.

Haberin Devamı

Terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin arasında 2008 yılında yaşanan ve örgüt içinde karışıklığa neden olan kavganın ardından görevden alınacağını anlayan Fehman Hüseyin, Alman dağcıların kaçırılması emrini de vermişti.

Terörist elebaşı Abdulah Öcalan'ın talimatıyla PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak 2002'de kurulan terör örgütü PYD yapılanması içinde de söz sahibi olan Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı ödül yönetmeliği kapsamında aranan teröristler listesinin yer aldığı kırmızı kategoride bulunuyordu.

Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.

Hasekavi, AA muhabirine, Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını belirtmişti. Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü ifade edilmişti.

Yazarlar