Ekonomi "Bal Arıları Mühendis Oluyor" projesine İyi Uygulama Ödülü

"Bal Arıları Mühendis Oluyor" projesine İyi Uygulama Ödülü

31.03.2017 - 12:40 | Son Güncellenme:

Ford Otosan'ın Bal Arıları Mühendis Oluyor projesi, TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödüllerinde İyi Uygulama Ödülü aldı.

Bal Arıları Mühendis Oluyor projesine İyi Uygulama Ödülü

Ford Otosan'ın Bal Arıları Mühendis Oluyor projesi, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödüllerinde İyi Uygulama Ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Şirket açıklamasına göre, Ford Otosan'ın Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ile birlikte yürüttüğü Bal Arıları Mühendis Oluyor sosyal sorumluluk projesi önemli bir ödülün daha sahibi oldu.

Proje, son olarak TİSK'in geleneksel Sosyal Sorumluluk Ödüllerinde, Büyük Ölçekli Şirketler kategorisinde İyi Uygulama Ödülünü almaya hak kazandı.

Toplam 55 şirketin başvurduğu ve 24 şirketin sosyal sorumluluk projelerinin finale kaldığı yarışmanın seçici kurulunda medya, siyaset ve iş dünyasından etkin isimler yer aldı. Ford Otosan'ın ödülü şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş'e takdim edildi.

"TÜRKİYE SANAYİSİNE DAHA FAZLA KADIN MÜHENDİS KAZANDIRMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Ateş, Bal Arıları Mühendis Oluyor projesinin toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine odaklanan bir proje olduğunu belirtti. Ateş, şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

"Bundan 2 yıl önce Türkiye'nin 81 iline ulaşmak için bir yola koyulduk. 81 okulda toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını kız ve erkek öğrencilere anlatarak, Türkiye sanayisine daha fazla kadın mühendis kazandıralım istedik. Bugüne kadar 55 ili ziyaret edip, kız çocuklarımıza toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını anlattık ve siz de mühendis olabilirsiniz dedik.

Bu projeyi yaparken kadın ve erkek mühendislerimiz bizimle beraber okullara gelip, 'biz yaptık siz de yapabilirsiniz' diyerek çocuklarımıza rol model oldular. Bu ödülü, Ford Otosan'ın gönüllü çalışanları, gönüllü bayileri ve projeye emek veren tüm çalışma arkadaşlarım adına alıyorum."