Gündem ‘Balıkçıl’ Dominika’da

‘Balıkçıl’ Dominika’da

02.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Otizmli çocukların eğitimine katkı için ’Balıkçıl’ adlı teknesiyle geçen eylülde Marmaris’ten yola çıkan denizci Mustafa Yurtbulmuş ve partneri Elif Keskin yeni yıla Dominika’da girdi...

‘Balıkçıl’ Dominika’da

Muğla’nın Marmaris’ten ’Eğitime Yelken Aç’ sloganıyla 21 Eylül’de, 14 metrelik ’Balıkçıl’ isimli yelkenlisiyle yola çıkan ünlü denizci Mustafa Yurtbulmuş, partneri Elif Keskin ile birlikte Dominika Adası’na vardı.
Otizmli çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla yaklaşık 3 yıl sürecek dünya turunda kat edilen her mil için 1 SMS atılarak toplamda 35 bin SMS gönderilmesi ve bu sayede 350 bin liralık bir burs fonu oluşturulması hedeflendi. İsteyen herkesin ‘BURS’ yazıp 5290’a mesaj göndererek kampanyaya katılabildiği dünya turu kapsamında 3 okyanus, 30 ülke, 38 liman ve yüzlerce ada geçilip, 30 bin deniz mili geçilecek. 101 gün önce başladıkları yolculuklarında ’Dominika’ ulaşan Yurtbulmuş ve Keskin çifti deniz tutkunlarının da yeni yılını kutlamayı ihmal etmedi. Çift yılbaşı mesajında “Şimdi de Dominica Adası’ndayız. Herkesin yeni yılını kutluyoruz” dedi.