Ege ‘Balıkesir, İstanbul ve İzmir’i aratmayacak’

‘Balıkesir, İstanbul ve İzmir’i aratmayacak’

07.06.2017 - 06:23 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Başkanı Uğur, vizyon projelerini Milliyet Ege’ye anlattı. Uğur, “Balıkesir’i hızla gelişen sanayisi, turizmi ve tarımıyla geleceğe hazırlıyoruz. Dev yatırımlar geliyor. İzmir’i, İstanbul’u aratmayacak bir şehir inşa ediyoruz” dedi

‘Balıkesir, İstanbul ve İzmir’i aratmayacak’

Balıkesir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un dev projeleriyle farklı bir kimliğe bürünüyor. Uğur, Çay Deresi Projesi içinde yer alan Avlu Balıkesir’i Ramazan ayında vatandaşların faydalanması için açtıklarını söyledi. Projeyle 1000 kişinin istihdam edileceğini söyleyen Uğur, “Çay Deresi’nin 2. etabının yer teslimini yaptık, 250 dönüm alanda çalışma devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Yatırımcıya davet

Ticari alan, rekreasyon alanı, amfi tiyatro salonları, sergi alanları ve yürüyüş alanlarının yer alacağı projenin 80-100 bin kişiye hitap edeceğini belirten Uğur, “İnsanlar balık da tutacak, kürek yarışı da yapılacak” diye konuştu.

Milliyet Ege Yazı İşleri Koordinatörü Engin Uğur Ağır’a vizyon projeleri ve hayal ettiği Balıkesir’i anlatan Başkan Uğur şunları söyledi: “Balıkesir’e, otoyollar, bölünmüş yollar ve üniversitesi ile çok büyük yatırım akışı var. Bir İspanyol şehir plancısı, yaptığı çalışmada ‘Güney Marmara Bölgesi’ne 2040 yılına kadar 10 milyon turist gelir’ diyor. Şu anda biz Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni alanlar açıyoruz. Mevcut alanlar doldu, Şişecam Fabrikası, Filli Boya, Kale Grubu ve HEG Gıda, büyük bir yatırım yapıyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımcılar, Balya’da 5 bin dönümlük organize sanayi bölgesi kuruyor. Tuzla’daki yatırımcılar yine Balıkesir’de ayrı bir organize sanayi bölgesi kuruyor.”

Haberin Devamı

‘Yaşanacak kent’

Balıkesir’in İstanbul’u ve İzmir’i aratmayacağını vurgulayan Uğur, “Şimdi yaptığımız kongre merkezindeki amfitiyatro salonları, 2 ay içinde tamamlanıyor. Zorlu Center’daki performansın hepsini buraya getiriyoruz. Sanayiciler, Balıkesir’e geldiğinde akşam yemeğe çıkacak yer, tiyatro, sinema, sosyal hayatı yok diyor. İşte Belediye bir taraftan insanların yolu, kaldırımı, suyu derken sosyal hayatı da bizim düzenlememiz lazım. Rahat yaşanabilir bir Balıkesir planlıyoruz” diye konuştu.

Raylı sistem geliyor

Balıkesir merkezde raylı sistem projesinin de önemli olduğuna dikkat çeken Uğur, “Şu anda Devlet Demiryolları ile protokolümüzü yaptık. Bizim mevcut tren hattı dışarıya alınıyor, o hat çift hat olarak Balıkesir banliyösü olarak çalışacak. Ayvalık’ta 100 yıldır konuşulup yapılmayan Cunda Köprüsü büyük bir proje. Köprü bitti, kanalizasyon, içme suyu, telefon deplaseleri yapılıyor. Kanalın açılması ile körfez temizlenmiş olacak. Biz Balıkesir’in her tarafına dokunuyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüm müjdesi

Balıkesir’in büyük depremden sonra 1. derece deprem bölgesi olduğunu vurgulayan Başkan Uğur şunları söyledi:

“Marmara Araştırma Enstitüsü’yle yaptığımız bir protokol ile Balıkesir’deki bütün fay hatlarını inceletiyoruz. Kenti, yeni imarda deprem riski olmayan bölgelere taşımaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm ile ilgili projelerimiz var, bu iş zaman alıyor ama olacak.”

‘Geleceğe hazırlıyoruz’

Çay Deresi’nin çok önemli bir proje olduğunu kaydeden Ahmet Edip Uğur, “Belediyenin ticari amaçla yaptığı bir yer değil. Halkın burada rahat yaşaması için yapıyoruz” dedi. Başkan Uğur, Balıkesir’i geleceğe hazırladıklarını belirtti.