Gündem ‘Balyoz’da en son hükümlüye tahliye

‘Balyoz’da en son hükümlüye tahliye

01.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz Davası’nda verdiği ihlal kararının ardından davanın bütün sanıkları tahliye olurken, “Hipnoz davası” olarak bilinen başka bir davadan hükümlü olduğu için tahliye edilmeyen emekli Hava Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok, cezasından yapılan mahsup sonucu dün tahliye oldu.

‘Balyoz’da en son  hükümlüye tahliye


Üçok’u Sincan F Tipi Cezaevi çıkışında yakınları ve arkadaşları karşıladı. Üçok cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada paralel yargının kara bir bulut gibi Türk yargı sisteminin üzerine çöreklendiğini, AYM’nin kararının bu açıdan yol gösterici olduğunu söyledi.

‘Onların günahları çok’
“Bizim için adaletin yerini bulduğunu söylemek mümkün değil” diyen Üçok “Adalet ancak bu kumpası kuranların cezalarını bulmasıyla gerçekleşecek. Onların sadece bizim kızlarımıza yaptıklarının günahları arkasına saklandıkları okyanusu dolduracak kadar çoktur” dedi.
Hanefi Avcı’nın paralel yapıyla ilgili kitap yazdığı için tutuklandığını ifade eden Üçok, şunları söyledi:
“Ben Avcı gibi kitap yazmadım. Ancak 2009’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı olarak görev yaptığımda Kayseri’de 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı’nda bu paralel yapının TSK içerisinde illegal bir örgütlenme içerisinde olduğunu tespit ettim. Sadece tespit etmekle de kalmadım tüm bu tespitlerimi, bugün birçoğu Ergenekon, Balyoz gibi davalarla tutuklanmış olan başta Genelkurmay Başkanı ve birçok komutanımıza hem yazılı hem de sözlü olarak ilettim. Hakkımda 10 dava açıldı ve bin yıla yakın ceza istendi. Bizler bu paralel yapının bütün mensuplarını biliyoruz. Onların hepsini tek tek, isim isim biliyoruz. Bunlar cezalarını bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”