Gündem ‘Başka Büşra’lar ölmesin’ eylemi

‘Başka Büşra’lar ölmesin’ eylemi

01.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suadiye sahil yolunda kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen psikolog Zeynep Nur Koşan’ın otomobiliyle çarptığı Feride Büşra Taşlı(20) için yakınları ve arkadaşları dün kazanın yaşandığı yerde eylem yaptı.

‘Başka Büşra’lar  ölmesin’ eylemi

Bağdat Caddesi’nde hız tutkunlarının neden olduğu trafik terörüne isyan eden grup, başka Büşra’ların ölmemesi için sürücüye en ağır cezanın verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Kadıköy Suadiye sahil yolunu eylem için kısa süreliğine trafiğe kapatan kalabalığa, CHP’li vekiller Gürsel Tekin ve Barış Yarkadaş ile Bağdat Caddesi’nde yaşanan kazada can veren çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya da destek verdi. Bilkent Üniversitesi hazırlık öğrencisi Büşra’nın öldüğü yere çiçek bırakarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunen grup, “Başka Büşra’lar ölmesin” yazılı pankart da astı.

‘Yarış pistine döndü’

Acılı anne Halide Taşlı şu açıklamayı yaptı: “Biz burada hakkın yerini bulmasını istiyoruz. Böyle kırmızı ışık da gelip de bir zengin çocuğu silahla vurur gibi benim çocuğumu öldürsün diye ben çocuğumu büyütmedim.” Eyleme katılan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da, “Ne yazık ki burası bir yarış pistine dönüşmüş durumda. Yetkililer herhangi bir önlem almıyor” dedi.

Haberin Devamı

Metrelerce sürüklendi

Bağdat caddesinde bir kişi daha karşıdan karşıya geçerken can verdi. Maltepe mevkiinde dün meydana gelen kazada, caddeyi karşıdan karşıya geçmeye çalışan Şükrü Mutlu adlı kişi Turgay Göç yönetimindeki otobüsün çarpması sonucu 13 metre sürüklenerek hayatını kaybetti. Sürücü Göç ifade vermek için emniyete götürüldü.