Gündem ‘Bedelli için acil satılık’ ilanlarına dikkat

‘Bedelli için acil satılık’ ilanlarına dikkat

15.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özellikle sosyal medya ve sanal alışveriş sitelerinde çok sayıda kişi, ev, otomobil ve çeşitli eşyalarını “bedelli için acil satılık” başlığıyla satışa çıkarırken, Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER), vatandaşları bu konuda yaşanabilecek istismarlara karşı uyardı.

‘Bedelli için acil satılık’ ilanlarına dikkat

Bedelli askerlik uygulamasına ilişkin açıklamanın yapıldığı günden bu yana, sosyal medya ve sanal alışveriş sitelerinde “bedelli için acil satılık” başlığıyla yüzlerce ürün satılığa çıkarıldı.
Lüks dairesini 430 bin lira, otomobilini 55 bin liraya satılığa çıkaranlar kadar ev, otomobil, koltuk takımı, akvaryum balığı, kondisyon aleti, sanal karakter ve ceketi için bile “bedelli” başlığıyla internet sitelerinde ilan verenler de dikkati çekti.
Hangi ilan sahibinin gerçekten bedelli askerlik için ihtiyaç duyduğu parayı temin etmek amacıyla malını, arsasını, eşyasını satılığa çıkardığı bilinmezken TÜSODER, vatandaşları “bedelli istismarı”na karşı uyardı.
Derneğin genel başkanı Aydın Ağaoğlu, bedelli askerlik konusunun istismar meselesi haline getirildiğini belirterek, “Malını, eşyasını, arsasını, yüksek fiyata satmak isteyen bazı kişiler, bedelli askerlikten yararlanmak için satıyor gibi ilan verip mevcut durumu istismar edebiliyor. Vatandaşlar, dikkatli olmalı bedelli yalanına kanmamalı” dedi.

Yazarlar