Gündem ‘Beraat’i duyacak kişiler yaşamıyor

‘Beraat’i duyacak kişiler yaşamıyor

20.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Savcının beraat talebinin kendilerini mutlu etmediğini belirten Poyrazköy sanıkları yargılama sürecinde yaşamını yitiren arkadaşları Yarbay Ali Tatar ve Sadettin Doğan’ı hatırlattı...

‘Beraat’i duyacak kişiler yaşamıyor

Poyrazköy davasında savcının mütalaasını tüm sanıklar yönünden beraat olarak açıklamasının ardından gözler, kararın beklendiği 2 Ekim’deki duruşmaya çevrildi. 84 kişinin yargılandığı davada savcının mütalaasını değerlendiren Poyrazköy sanıkları ise mütalaanın gerçekleri ortaya koyduğunu ancak bir beraat kararının da kendilerini mutlu etmeyeceğini söyledi. Dava sürecinde yaşamını yitiren Ali Tatar ve Sadettin Doğan’ı hatırlatan sanıkların tepkileri özetle şöyle:

Haberin Devamı

‘Geri gelmeyecekler’

Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen: “Özellikle Ali Tatar ve Sadettin Doğan gibi şehitleri olan bu davadan beraat edecek olsak da, ne Ali ne Sadettin geri gelebilecek, ne de aileleri eski huzurlarına kavuşabilecekler. Bu anlamda alacağımız ve zaten başından beri hakkımız olan beraat kararı ne yapsak da bizi mutlu etmeyecek. Öte yandan bu kararın ikinci ve en önemli yanı da Türk hukuk sisteminin son yıllarda kaybettiği itibarını bir nebze olsun kazandırmasıdır.”

Emekli Binbaşı Levent Bektaş: “22 Nisan 2009 tarihinde nerede duruyorsak, o tarihlerde emniyette, savcılık sorgusunda neler söylediysek, bugün aynısını söylüyoruz. Bugün kendi adıma sevinmiyorum. 5 yıllık cezaevi ve yargılama sürecinde her zaman yanımda olan ve bana desteğini hiç esirgemeyen eşim, annem, tüm ailem ve dostlarım adına seviniyorum. Botokslu suratlarıyla TV ekranlarında bizi yargısız infaz yapan kadın gazetecilerin suratlarını kırıştırdığım için seviniyorum, eski emekli Cumhuriyet savcısı sıfatıyla Türk halkının önünde hukuk adalet katliamı yapan omurgasızların kirli yüzlerini deşifre ettiğimiz için seviniyorum. Bu ülkede adaletin geç de olsa tesis edileceği gerçeğini yaşattığımız için seviniyorum.”

Haberin Devamı

‘Savcı kaçtı, biz burdayız’

Emekli Astsubay Ergin Geldikaya: “Bu davaların ‘ünlü’ savcısı kaçtı ama bizler halen buradayız. Bizler ilk günden beri ‘Bu bir tuzaktır’ dedik. Bugün ortaya çıkan sonuç haklılığımızı gösteriyor. Tüm bu davalar için ‘Ben bu davanın savcısıyım’ diyenler nerede şimdi? 7 yıl önce manşet atan yandaş basın utanmayacak biliyoruz. SAT Komandosu Saadettin Doğan ‘Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak”la suçlanmıştı. Davası düştü. Kardeşim ‘aklandığını’ göremedi.’

‘Ey geç gelen adalet, kime ne faydan var?’

Poyrazköy davasının duruşma savcısı mütalaasında, dava sürecinde Somali’nin başkenti Mogadişu’da düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski SAT Komandosu Deniz Kıdemli Başçavuş Sadettin Doğan hakkındaki suçlamanın da düşmesini istemişti. Doğan’ın eşi Sabiha Doğan, savcının görüşüne ilişkin şunları söyledi:
“Sadettin çok sevdiği mesleğinden Eylül 2012’de, maaşı hak etmeden istifa etti. Hayatımızı sürdürmek için Somali’ye gitti. Şimdi kocamın Poyrazköy davasından beraati yönünde savcı görüş bildirmiş. Şimdi; ‘Koca adamım senin ve ailenin huzurunu kaçırdık, sizi düzeninizden ettik, meslekten soğuttuk, kusura bakma yanlış olmuş’ diyecekler. Ey geç gelen adalet kime ne faydan var? Senin verdiğiniz, vereceğiniz kararı duyacak insan artık yaşamıyor. Yani vereceğiniz karara kimse sevinemiyor. Bizim bu sıkıntıları yaşamımızda emeği geçen herkesi Allahın adaletine havale ediyorum.”