Gündem ‘Beratcan’a acı ve ızdırap vermedi’

‘Beratcan’a acı ve ızdırap vermedi’

16.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Kartal’da kaybolduktan sonra Tuzla’da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük’ü öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Ersin Kaşıkçı hakkındaki gerekçeli kararı açıkladı.

‘Beratcan’a acı  ve ızdırap vermedi’

Kararda Ersin Kaşıkçı’nın, gayrimeşru ilişki yaşadığı Beratcan Karakütük’ün annesi Türkan Karakütük’ün ilişkiyi sonlandırmak istemesi üzerine, onları üzmek için Beratcan’ı kaçırıp öldürdüğü belirtildi.
Ersin Kaşıkçı’nın maktüle acı ve ızdırap vermek için yaptığı bir davranışının bulunmadığını belirten mahkeme, bu nedenle sanığı “Çocuğun kasten öldürülmesi” eyleminden suçlu bularak ağırlaştırılmış müebbet hapis, “Cebir, şiddet ve tehdit yöntemlerini kullanarak hürriyetten yoksun bırakma” suçundan da 6 yıl hapis cezasıyla cezalandırdı.
Kararda Ersin Kaşıkçı’nın, “Beratcan ilişkimizi öğrendi annesi Türkan da öldürmemi istedi” şeklindeki beyanının bulunduğu, ancak bu beyan dışında anneyi suçlayan başka delil bulunmadığı hatırlatılarak, “Bu iddianın mantıki bir açıklaması olmadığı nazara alınarak Türkan Karakütük’ün beraatine karar vermek gerekmiştir” ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı