Gündem ‘Beyefendi vücut diliyle çok güzel idare etti’

‘Beyefendi vücut diliyle çok güzel idare etti’

17.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emine Erdoğan gazetecilerin “Erdoğan İngilizce dersi mi aldı?” sorusuna “Bu doğallık ve vücut dili. Çatapat İngilizcesiyle çok güzel idare etti” yanıtını verdi

‘Beyefendi vücut diliyle çok güzel idare etti’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, zirve kapsamında Türkiye’nin kültürünü, misafirperverliğini tanıtmak amacıyla medya merkezinin olduğu Kaya Plazzo Otel’de oluşturulan G20 Home Kültür Alanı’nı çeşitli ülke liderlerinin eşleriyle gezdi. Erdoğan ve lider eşlerine Türk kahvesi stantında önce Türk kahvesinin pişirilme şekli anlatıldı, ardından kum ocağında pişirilen Türk kahvesi ikram edildi. Tura, Emine Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mehriban Aliyeva, IMF Başkanı Christine Lagarde’ın eşi Xavier Giocanti ve çeşitli ülke liderlerinin eşleri de eşlik etti.

Haberin Devamı

Daha sonra Emine Erdoğan ve beraberindekiler, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan mantının yapıldığı stanta geçti. Burada mantının nasıl yapıldığı, pişirilme şekli ve sunumuyla ilgili bilgi alan heyete, mantı ikram edildi. Bu sırada IMF Başkanı Christine Lagarde’ın eşi Xavier Giocanti, mantının pişirilişi hakkında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mehriban Aliyeva’ya soru sorduğu, Aliyeva’nın kendisine anlattığı görüldü. “Gel ve Duy” isimli stanta geçen Emine Erdoğan ve beraberindekilere İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Neyzenbaşısı Bülent Özbek tarafından ney dinletilerek, semazen gösterisi yapıldı. Heyet ebru yapımını da izlerken, burada yapılan ebru IMF Başkanı Christine Lagarde’ın eşi Giocanti’ye hediye edildi. Daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kızı Leyla Aliyeva ile Sümeyye Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın isimlerinin hat sanatıyla yazıldığı kağıtlar takdim edildi.

Haberin Devamı

Tek erkek eş

Emine Erdoğan, dün ayrıca Antalya’ya gelen liderlerin eşleriyle Aspendos Antik Tiyatrosu’nu gezdi. Aspendos Antik Tiyatrosu’nu gezen Erdoğan ve lider eşleri, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin müzik dinletisini dinledi. Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’nın eşi Tubeka Zuma da geldikleri ilk andan itibaren gösterilen cömert misafirperverlik için teşekkür etti. IMF Başkanı Christine Lagarde’ın eşi Xavier Giocanti ise kendisi için çok önemli bir deneyim olduğunu dile getirdi. Bir gazetecinin eşler arasındaki tek erkek olmasını hatırlatarak, “Tek olmak zor mu” sorusu üzerine Giocanti, “Bu soru çok soru barındırıyor ama hanımefendilerle vakit geçirmekten çok keyif aldığımı söyleyeceğim. Fakat fazla da abartmamam lazım, eşim kıskanır” diye espri yaptı. Emine Erdoğan da “Aramızda evet bir beyefendi var, akşamdan beri. Kendisini kutluyorum, uyum sağladı bize. Eşlerle konuşuyoruz, tabii bizim eşler olsa asla katılmazlar. Dün kendisini cesaretinden dolayı kutladım. Çok rahat, harika bir insan” dedi.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm liderlerle İngilizce konuştuğuna dikkati çekip, “Özel bir çaba, bir ders oldu mu?” sorusu üzerine Emine Erdoğan, “Bu doğallık bence, vücut dili. Yarım, çatapat da bildiği İngilizce ile çok güzel idare ediyor, kendine olan güveniyle... Dostluk, yani illa dil bilmek gerekmiyor, gönüllerle de konuşabilir insan karşıdakiyle. Ben de öyle yapıyorum arkadaşlarımla” dedi.