Siyaset ‘Bıçak kemiğe dayandı’

‘Bıçak kemiğe dayandı’

15.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün başlatacağı yürüyüşe ilişkin olarak, CNN Türk’te özetle şunları kaydetti:

‘Bıçak kemiğe dayandı’

HÜKÜMET YOK: Bir kişi suç işlerse yargılanır ama intikam duygusuyla yargılama olur mu? Hükümet yok. Kim başbakan? Kim Dışişleri Bakanı? Bir kişi var efendim, niye birbirimizi kandırıyoruz. Hangi bakan o bir kişiye, ‘Bu yanlıştır’ diyebilir. Devlet yok ortada. Yerle bir edilen Türkiye’nin itibarı var, bu olay tuz biber ekti.

Haberin Devamı

DEVLETİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ: Hani derler ya sabır, sabır, sabır. Artık sabredecek bir şey kalmadı, Türkiye elden gidiyor, devletin çivisi çıkmış. Yapacağımız şey, toplumu uyandırmak. Bunu nasıl yapacaksınız? Direnerek. CHP örgütlerine söylüyorum, asla provokasyonlara gelmeyin. Güvenlik güçleriyle çatışmaya girmeyin. AHaklılığımızı bütün dünyaya duyurmak zorundayız. Bunun yolu da sakin olmak. Ben yürüyeceğim, elimde tek afiş olacak. Kayınpederi olan damatlar her türlü barajı aşıyor. Benim görevim garibanların hakkını savunmak. Ben yürüyeceğim, arkamdan 1 kişi gelir, 5 kişi gelir, 10 bin kişi gelir, o ayrı bir şey. Bunu yapmak zorundayız. Bıçak kemiğe dayandı artık.

KAÇMA ŞÜPHESİ Mİ VAR: Berberoğlu’nun kaçma şüphesi mi var? Dava açılalı kaç ay oldu. Savcının bile istemediği bir cezayı hakim olarak niçin istiyorsunuz? Bu hakimlerin ‘h’ harfine güvenmiyorum. Kararlılıkla inançla yürüyeceğim. Elime silah alıp sokağa çıkmayacağım. Arzu eden herkes gelebilir ama gelenler provokasyona teslim olmayacaklar. Yürümeye hangi gerekçeyle izin vermeyecekler. Yasaklasınlar, daha da büyür, dünya rezaleti görür.

Haberin Devamı

‘Bıçak kemiğe dayandı’

Güvenpark’a bariyerler getirildi

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü yürüyüşünü başlatacağı yer olarak açıkladığı Kızılay’daki Güvenpark çevresine dün gece Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamyonlarla demir bariyerler getirildi. Bariyerler daha sonra görevliler tarafından parkın içine taşındı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar, parkın bariyerlerle çevrilerek giriş-çıkışa kapatılacağını ileri sürdü.

ANAYASAYA AYKIRI: Milletvekilliği dokunulmazlığı olmamalı ama milletvekillerinin tutuklanması anayasaya aykırıdır. Bir parti aidiyeti ya da sivil toplum aidiyeti altında aramak mümkün değil, böyle bir sorun gördüğümüz için başlatıyoruz, bu bireysel bir olay değil memleket sorunudur.