Gündem ’Bilgisayar dahisi’ni hackerler mi kandırdı?

’Bilgisayar dahisi’ni hackerler mi kandırdı?

08.05.2015 - 16:23 | Son Güncellenme:

Bir hafta önce bilgisayarının bazı parçalarını yanına alarak ortadan kaybolan 16 yaşındaki 'bilgisayar dahisi' Cem Çevik'in ailesi, oğullarının bilgisayar korsanları tarafından kaçırıldığını düşünüyor

’Bilgisayar dahisi’ni hackerler mi kandırdı

Mersin'de yaşayan ve çevresinde ’bilgisayar dahisi’ olarak tanınan Açıköğretim Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı 2’nci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Cem Çevik, 2 Mayıs’ta 300 lira para ve bilgisayarının bazı parçalarını yanına alarak ortadan kayboldu. Cem Çevik’in evden ayrılıp geri dönmemesi üzerine aile polisten yardım istedi. Evde yapılan incelemede Çevik’in giderken bilgisayarının ram ve hard diskini söküp götürdüğü belirlenirken, bilgisayara incelenmek üzere el konuldu.

'Mühendis kadar iyiydi' İstanbul’da kepçe operatörü olarak çalışan baba Mahmut Çevik, çok iyi bilgisayar kullanması nedeniyle oğlunun internet sitelerinde tanıştığı bilgisayar korsanları tarafından kandırılmış olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Oğlunun bilgisayarda bir mühendis kadar iyi olduğunu belirten Mahmut Çevik, şunları söyledi:

"Okuldan geldikten sonra gece yarısına kadar bilgisayar başındaydı. Her gün saatlerce bilgisayar başında uğraşırdı. Giderken bilgisayar parçalarını da götürmüş. Bilgisayar ile arası çok iyi olduğu için hacker grupları ile iletişime geçmiş olabilir. Onlarla beraber gitmiş olabilir. Biz bir arkadaş gibiydik. Hatta baba demez, hep Mahmut derdi. Böylesine arkadaştık biz. Sürekli bilgisayar başındaydı. İnternet üzerinden arkadaş kurbanı oldu tahminimizce. Ya birisi alıp götürdü ya da kendi gitti. Çocuğum çok özledim ne olur bir an önce gel. Sen niye böyle yaptın, nerede isen dön gel." 'Eve çok bağlıydı' Gözü yaşlı anne Suna Çevik ise, "Komşular giderken görmüş, çanta falan yokmuş elinde. Minibüse binip tekrar okuluna gidip arkadaşına olan 15 liralık borcunu ödemiş. Arkadaşları ’Daha 1 ders var nereye gidiyorsun?’ diye sorunca sadece ’Gidiyorum’ demiş. Bir daha kimse görmedi. Telefonu kapalıydı. Eve gelip dolabına baktım, deri montu ile 300 lira para alıp gitmiş. Polise başvurduk. Eve çok bağlı bir çocuktu. Sürekli bilgisayarda uğraşırdı. Hiç hırçın bir çocuk değildi. Ben internet arkadaşlığından şüpheleniyorum. Ne oldu ise bir anda oldu. Oğluşum ne olur dön. Sen olmadan bu ev boş. Ben sensiz bir dünya düşünemiyorum. Ne olur geri dön annem" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ailenin başvurusu üzerine polisin Cem Çevik’i bulunması için başlattığı çalışmaların devam ettiği belirtildi.