Gündem ‘Binlerce Mehmet Selim var’

‘Binlerce Mehmet Selim var’

02.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çağlayan Adalet Sarayı’ndaki odasında rehin alınıp şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, adliyede yapılan törenin ardından kılınan cenaze namazıyla toprağa verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu savcıyı şu sözlerle uğurladı: Ruhu şad olsun. Ama arkasında binlerce Mehmet Selim olduğunu unutmasın!

‘Binlerce Mehmet Selim var’

İstanbul Adliyesi’ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın cenazesi dün gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit Savcı Kiraz’ın cenazesi, önceki gece hastaneden alınarak otopsi için Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Buradaki işlemlerin ardından Kiraz’ın cenazesi dün sabaha karşı 04.30 sıralarında Kozlu Mezarlığı Gasilhanesi’ne götürüldü. Kiraz’ın cenazesi araçla, motosikletli polislerin eskortluğunda görev yaptığı Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü ve burada bir tören yapıldı. Girişlerde polis ve özel güvenliğin arama yaptığı adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Devlet erkânı adliyede
Tören için adliyenin içine 2 tane dev Türk bayrağı ve “Şehidimizi asla unutmayacağız. Allah’tan rahmet diliyoruz” yazılı pankart asıldı. Savcı Kiraz’ın daha önce görev yaptığı Gaziosmanpaşa Adliyesi ile Kartal’daki Anadolu Adliyesi başta olmak üzere çeşitli adliyelerde görev yapan yüzlerce meslektaşı tören için Çağlayan’a geldi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Kenan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski İçişleri Bakanı Ekfan Ala, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, İstanbul İl Jandarma Komutanı Gürcan Sercan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok törene katılan isimler arasındaydı.
Şehit Savcı Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, annesi Saadet Kiraz, eşi Yasemin Kiraz ile çocukları 9 yaşında Muhammet Hakkı ve 6 yaşında Pelin ve akrabaları katıldı. Ayakta durmakta zorluk çeken Kiraz’ın ailesinin yanında sağlık ekipleri hazır bekledi. Kiraz’ın eşi Hakim Yasemin Kiraz ve annesi cenazenin adliyeye getirilmesiyle gözyaşlarına boğuldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, “Ruhu şad olsun. Ama arkasında binlerce Mehmet Selim olduğunu unutmasın. Biz onun adalet yolundaki mücadelesini en yüksek seviyede yürüteceğiz” dedi. Adalet Bakanı Kenan İpek ise saldırının tüm adalet sistemine yapıldığını belirterek, “Teröre hiçbir talep gerekçe olamaz. Adalet ile ilgili talepleri dillendirmenin yolu bellidir. Bunun dışındaki yolar hukuk dışıdır. Terörün ahlakı olmaz” dedi. İpek, “Teröre karşı tek vücut olmanın zamanıdır. ‘Hepimiz Mehmet Selimiz’ demenin zamanıdır. Sağduyulu ve sorumlu davranmanın zamanıdır” dedi.
Konuşmaların ardından kürsüye gelen İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran savcı Kiraz için dua okuyarak helallik istedi. Bu sırada “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı. Törenin ardından tören mangasının omuzlarında adliyeden çıkarılan Savcı Kiraz’ın cenazesi C kapısında bekleyen cenaze arabasına konuldu ve Eyüp Sultan Camii’ne götürüldü.
Cenazenin polis korteji eşliğinde camiye getirilişi sırasında polis araçları siren çaldı. Bazı hakim ve savcıların cübbeleriyle cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninde şehit Savcı Kiraz’ın eşi Yasemin Kiraz ve babası Muhammet Hakkı Kiraz, avluda taziyeleri kabul etti. Şehit savcının oğlu Muhammet Hakkı Kiraz ve kızı Pelin Kiraz da törende hazır bulundu.
Kiraz için düzenlenen cenaze törenine adliyede hazır bulunan hükümet üyelerinin yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın katıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri’nden subaylar da katıldı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TSK da çelenk gönderdi.
Oğlu da saf tuttu
Kiraz’ın cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Kiraz’ın oğlu ve babası da Başbakan Davutoğlu ve TBMM Başkanı Çiçek’in arasında saf tuttu.