Gündem ‘Biz sınıf başkanımızı seçtik’

‘Biz sınıf başkanımızı seçtik’

24.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü’nde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte 28 öğrenciyi Bakanlar Kurulu salonunda kabul etti.

‘Biz sınıf başkanımızı seçtik’

Çocuklarla sembolik bakanlar kurulu yapıldı. Davutoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Kazan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mustafa Yusuf Uslu, elini öpmek isteyence “Bakanlar el öpmez” dedi.
‘Vur yumruğunu’
Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Bekir Yılmaz ile ortaokul öğrencisi Hilal Yılmaz’a da “Petrol bul, doğalgaz bul. Kurtar bizi bu işlerden” diyerek takıldı. İçişleri Bakanı Aysima Tekin’e, “her şeyi düzene koydun mu?” diye soran Davutoğlu, “Bilmiyorum gerçek İçişleri Bakanı’na sormanız lazım” yanıtını alınca, “İçişleri Bakanı sensin, vur yumruğunu şöyle” karşılığını verdi. Davutoğlu, daha sonra Başbakanlık koltuğunu, Ankara Demirlibahçe İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Pelin Su Topraksoy’a bırakırken, “Bu koltuklar yüksek görünür ama çok önem vermemek lazım” diye konuştu. Orman ve Su İşleri Bakanı koltuğuna oturan görme engelli Gökhan Yolal’ın, “Su işleri çalışmasında 12 metrelik piton yılan bulundu. Yılanın kuyruğu hâlâ toprağın içindeymiş” sözleri gülüşmelere neden oldu. Avrupa Birliği Bakanı Yaşar Kutay Acar, “Ruslar 1954 yılında ilk nükleer santrali kurdu ama biz 2015 yılındayız. Daha nükleer santralimiz yok” dedi. Bunun üzerine Davutoğlu, “Ama bu sene Akkuyu Nükleer Santrali’nin temelini attık” diye cevap verdi. Davutoğlu’nun koltuğuna oturan Topraksoy, gazetecilerin başkanlık sistemi ile ilgili sorusu üzerine, “Biz sınıf başkanımızı seçtik” yanıtını verdi.
Çözüm süreci konusunda bir soruya Topraksoy, yanıt vermekte zorlanınca devreye giren Davutoğlu, “kardeşlik” diye fısıldadı. Topraksoy da aynı şekilde, “kardeşlik” diyesoruyu yanıtladı.