Gündem ‘Bizi FETÖ’cü yapmak istiyorlar’

‘Bizi FETÖ’cü yapmak istiyorlar’

21.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’ye yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başbakanlık Başmüşaviri, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, 16 Haziran’da adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, eşi Gülümser Erdem ise aynı gün tutuklanmıştı.

‘Bizi FETÖ’cü yapmak istiyorlar’

Başbakanlık Başmüşaviri, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem’in eşi Gülümser Erdem’in, 1996-1998 arasında Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait okullarda çalışmakla suçlandığı ortaya çıktı. Tutuklanan Gülümser Erdem’in ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

“Ben halen emekliyim. Fevzi Özbey İlköğretim Okulu’nda müdür olarak görev yapmakta iken Eylül 2016’da emekli oldum. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya Doğanşehir ilçesinde devlet okullarında okudum. Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Yüksek Okulu’nu bitirdim. 1990’da İdari Yargı Hâkimliği sınavını kazanan ve askerliğini yapan Birol Erdem ile evlendim. Birol Erdem benim akrabamdır. Evliliğimizde 3. kişiler ve cemaatin etkisi yoktur. Eşime müsteşar olduğu dönemde yaptıklarından dolayı husumet besleyenler ailece bizi FETÖ’cü yapmak istemektedirler. Bilgim olmadığı bir konuda etkin pişmanlığım da söz konusu olamaz.”

Haberin Devamı