Siyaset 'Bizim başka devletimiz yok'

'Bizim başka devletimiz yok'

08.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin, hepsi hikaye” dedi.

Bizim başka devletimiz yok

Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ak Parti Rize İl Başkanlığı 92. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda partililere hitap etti.

Haberin Devamı

‘Çok güçlü devlet’

Eski Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Oğan’ın “Yeni devlet kuruyoruz” açıklamalarıyla başlayan tartışmalara atıfta bulunan Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin, hepsi hikaye... Ben size partimin Genel Başkanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak manifestomuzu söylüyorum; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bitti. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti devletimizi çok daha güçlü hale getirmenin gayreti içerisindeyiz ve bunu da başaracağız” dedi.

Erdoğan, gençlerin “Yol ver yürüyelim, yüzde 90 alalım” tezahüratları üzerine, “Ya ben sizin yolunuzu tıkamadım ki yol açık. Gökten ne yağar ki yer kabul etmez” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘Asıl imtihan 2019’

Erdoğan, “Aslında yüzde 34 ile yüzde 50 aralığındaki oy oranlarıyla defalarca iktidara gelmiş bir parti olarak başarı çıtasını yüzde 50’nin üzerine çıkarmaya hiçbir mecburiyetimiz yoktu. Peki niye yaptık bunu? Yeni yönetim sistemi ile kendimiz için değil ülkemiz için doğru olanı yaptık. Anlayışımız buydu. Yeni sistem, 2019 milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte yürürlüğe giriyor. Onun öncesinde mahalli idareler seçimi var. Mart 2019. Bu seçimde çok iyi bir netice almamız gerekiyor ki 2019 Kasım’daki parlamento ve başkanlık seçimini de çok daha güçlü kılalım. Aksi takdirde aralarında hiçbir ilişki olmamasına rağmen milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için önümüze psikolojik bir bariyer çıkartılabilir. Asıl imtihanımız 2019 Kasım’da yapılacak seçimler olacaktır” diye konuştu.

‘Teşkilatta değişim yapmakta kararlıyım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti olarak 2019’a çok sıkı şekilde hazırlanmaları gerektiğini vurgulayıp şöyle devam etti: “Teşkilatlarımızın bir kısmında metal yorgunluğu emareleri gördüğümü çeşitli defalar dile getirdim. Büyük kongre sürecimizi de fırsat bilerek teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişim yapmak durumundayız. Genel Başkan olarak bu konuda kararlıyım. Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma ve dinamizme sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Bununla ne anlatmak istiyorum. Kardeşlerim koltuklara getireceğimiz arkadaşların isimleri değil o isimlerin halkla iletişimi nasıl, aslolan bu. İstediğimiz kadar yollar yapalım, havalimanı yapalım, enerjide rekor üstüne rekorlar kıralım ki kırıyoruz, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, bu yatırımları cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidar yapmadı. Bunları biz yaptık. Hepsi gerekli ama yeterli olan ne? Gönülleri kazanmak.”

Haberin Devamı

‘Atalete yer yok’

“’Ben belediye başkanıyım’ havasından geçilmiyorsa yandık. ‘E ben bakanım’ yanından havasından geçilmiyorsa yandık. Yahu mütevazi ol. Tevazu ehli olarak halkımızla kucaklaşacağız, bütünleşeceğiz. Unutmayın Türkiye’nin yeni bir kurtuluş savaşı verdiği bir dönemdeyiz. Hiçbir atalete, hiçbir gaflete, hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanları gördük değil mi? Nerede şimdi? Pensilvanya’da. Gerisinden gelenler nerede? Onlar da kaçıp gidiyorlar. Bir kısmı cezaevlerinde bir kısmı yurt dışına kaçmış vaziyette.”

Haberin Devamı

Erdoğan, kim olursa olsun çalışkan ve gayretli herkese kapılarının açık olduğunu belirterek, “Bu kapı, kusura bakmayın şu an görev mahallinde olanlara ait bir kapı değildir. Bu kapı gönül kapısıdır. Gönül kapısı, gönül koymaya gelmez. Burada çok hassas ve dikkatli olacağız” dedi.

Bu konuyla ilgili teşkilatlarda başlatılacak değişimin sıkı tutulmasını isteyen Erdoğan, “AK Parti teşkilatlarında görev alacak kişilerin, şu bakanın, bu milletvekilinin, filanca grubun, falanca yapının adamı değil, davanın ve milletin adamı olması şarttır. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan hiç kimse AK Parti’de yöneticilik yapamaz” ifadesini kullandı.

Vefa borcu

Erdoğan, tüm partililere, dava ve milletin adamı olan herkesin il ve ilçe kadrolarında görev alması için gayret göstermeleri gerektiğini belirterek, “15 yıl öncesinin, 20 yıl öncesinin, 25 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti’de etkinlik kurmaya kalkan herkes, karşısında bu kardeşinizi bulur. Bunu böyle bilin. Esasen bu şekilde AK Parti’ye yapılan kötülük, tüm Türkiye’ye yapılmış bir kötülüktür. Ülkemizin bize ve bizim 15 yıldır yaptığımız hizmetleri 2023 hedeflerimizle taçlandırmamıza ihtiyacı var. Millet bizden bunu bekliyor” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti’nin kuruluşunda emeği geçen herkese vefa borçlarının olduğuna işaret eden Erdoğan, bu kesimle şu anki kadroların irtibatı ve ilişkisinin çok kavi bir şekilde devam etmesi gerektiğini anlattı.

‘Ayder’i kirlettik’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize İl Teşkilatında arkadaşlarıyla konuşurken yaylaların gündeme geldiğini belirtti. “Şu

Bizim başka devletimiz yok
anki Ayder Yaylası bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka ama biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Başkan, öyle olur mu? Olmaz değil mi?” ifadesini kullanan Erdoğan, bu yerler üzerinde devlet olarak özellikle duracaklarını, Ayder’i kentsel değişim ve dönüşümle hakikaten şanına yakışır bir hale getireceklerini bildirdi.

Sarp Kapısı ve Ovit’te inceleme

Erdoğan, dün Sarp Sınır Kapısı ve Ovit Tüneli’nde incelemelerde bulundu. Önceki gün Rize-Artvin Havalimanı inşaat alanına gittiklerini ve brifing aldıklarını aktaran Erdoğan, “Bu havalimanının farklı bir özelliği olacak, ülkemizin Ordu-Giresun’dan sonra deniz üzerine inşa edilen ikinci havalimanıdır. İkinci havalimanı olmanın yanında inşası için 100 milyon metreküp dolgu yapılacak bu havalimanımız inşaat tekniği bakımından kendi alanında Avrupa’nın ilk sırasında yer alacak” dedi. Sarp Sınır Kapısı’na ardından da yapımı devam eden Ovit Tüneli’ne de giderek incelemelerde bulunduklarını kaydeden Erdoğan, “Ovit Tüneli’nin geldiği hali görünce baktık ki çok fazla bir şey inşallah kalmadı, yani kısa zaman içerisinde Ovit Tüneli’nin inşallah açılışını hep birlikte yaşayacağız. Ülkemizin her meselesini olduğu gibi Rizemizi ve bölgemizi ilgilendiren tüm yatırımları çok yakından takip ediyorum. Zaten bunları yakından takip etmediğiniz zaman temelini atarsın öyle kalır. Yıllarca öyle olmadı mı?” diye konuştu.

‘Gelsun sel alsun oni’

Bizim başka devletimiz yok


Yapıların yerel mimari ile yapılmasının önemine de dikkati çeken Erdoğan, “Evimizi de yerel mimariyle yaptık. Bununla kalmadık, ‘Devlete ait yaptığımız inşaatları, okulları vesaire onları da yerel mimariyle yapalım’ dedik. Niye? Benim vatandaşım da yerel mimariyle yapsın istedik” dedi. Halihazırda 480 lojman inşaatının da yerel mimariyle yapımının devam ettiğini, bu inşaatları görenlerin de Rize mimarisinin bambaşka olduğunu göreceklerini anlatan Erdoğan, “Bunu anlatmamız lazım. Bu neyle olacak? Lafla olmaz, eseri göstereceksin, şimdi biz bunu gösteriyoruz, bunu ispat ediyoruz. İnanıyorum ki bunlar görüldükçe benim vatandaşım da ‘Benim de niye böyle bir evim olmasın?’ diyecektir buna göre yapacaktır. Öyle dört tane kazık üzerine dik binayı, ondan sonra da gelsun sel, alsun götürsün oni. Olmaz, ondan sonra da devlet suçlu. Ya devlet niye suçlu olsun, suçli sensun. İşi sağlam yapacağız” diye konuştu.

‘Kim kötülük ederse karşılığını bulur’

Terör örgütlerine karşı yürüttükleri mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Türkiye isimleri farklı da olsa amaçları aynı olan pek çok terör örgütüne karşı verdiği mücadeleyi çok rahatlıkla kazanabilecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir. Ancak hepimiz de biliyoruz ki karşımızdaki her terör örgütünün arkasında onlarca başka güç var. İsimlerini açıklamayacağım” dedi.

Erdoğan, sahada birbirleriyle mücadele ediyor gibi görünen terör örgütlerinin Türkiye söz konusu olduğunda inanılmaz bir

Bizim başka devletimiz yok
uyum ve iş birliğiyle hareket etmelerinin gerçek niyetin ne olduğunu açıkça gösterdiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Daha yeni G20 toplantısını geçirdik, Hamburg’da ve orada bir pankart var. Pankartta bir tane otomobil, benim resmimi koymuşlar, hemen altına Putin’in resmini altına da Suudi Arabistan Kralı Selman’ın resmini koymuşlar ve ne yazıyor, ‘Bu diktatörleri öldüren bu arabayı alır.’ Bu başbakanlık önünde oluyor. Bunu oraya koyuyor ve etrafında Alman polisi var. Alman polisi de bunu seyrediyor. Türkiye’de buna benzer bir şey bunların yaptığı gibi oldu mu? Olmadı. Ama geçen gün İstanbul Başkonsolosluğunda Sisi bir ‘Hummer’ koydu ve bir pankart oraya koydu. Ama içindeki ifadeler bizim edebimizin dışında olduğu için söylemiyeceğim. Bu konuda Arapların atasözü aklıma geldi, (Kim kime bir kötülük ederse karşılığını aynıyla bulur.)”

Bunca yıldır 3 milyon Türk’ün Almanya’da yaşadığını ve hiçbirinin kötülük yapmadığına dikkati çeken Erdoğan, Almanya’nın sadece teröristlere yataklık yaptığını söyledi.