Ege ‘Böyle giderse radikal kararlar alırız’

‘Böyle giderse radikal kararlar alırız’

26.05.2017 - 02:54 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı öncesinde ekmeğin 1.25 TL, 300 gramlık pidenin 2 liradan satılmasına Başkan Görmez, “Bu fiyat vicdanları  yaralıyor” dedi

‘Böyle giderse radikal kararlar alırız’

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin uygulanmak üzere Fırıncılar Odası’na bildirdiği ekmeğe zam kararı, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in büyük tepkisine neden oldu. Başkan Görmez, “300 gramlık küçücük bir pidenin 2 liradan satılması, 250 gramlık ekmeğin 1.25 TL olması vicdanları yaralıyor” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Görmez, Ramazan ayı arifesinde yapılan zammı doğru bulmadığını, ilçede kalabalık nüfuslu ailelerin yoğunluğuna dikkat çekerek, şunları söyledi; “Bu mübarek ayda daha uygun bir fiyatla ekmek üretelim. 250 gramlık ekmek 1.25 TL’den satılıyor. Emsallere bakacak olursak pahalı buluyoruz. Örneğin Menderes, Tire, Ödemiş, Gaziemir, Bayındır, Kiraz, Buca, Bornova gibi ilçelerde 250 gramlık ekmeğin 1 TL dolayında satıldığını biliyoruz. İlçemizde ekmeğin 1.25 TL’den satılmasını onaylamıyorum. Dar gelirli aileleri düşünerek radikal bir karar alabilirim. O zaman da fırıncı esnafı bana gelip, ‘ekmeğimizle oynuyorsunuz’ demesinler. Fakir fukarayı düşünmek zorundayım” diye konuştu.